*Nettavisen* Nyheter.

Minst ni sivile drept i angrep mot Serena Hotel i Kabul

MINST NI DREPT: Utlendinger og barn er blant de drete etter at fire ungee Taliban-terrorister angrep Serena Hotel torsdag kveld. Foto: Shah Marai (Afp)

Minst ni sivile ble drept i angrepet på Serena hotell i Kabul torsdag, ifølge afghanske myndigheter.

21.03.14 09:31

Minst ni sivile ble drept i angrepet på Serena hotell i Kabul torsdag, ifølge afghanske myndigheter. Det er utlendinger og barn blant de døde.

Tre menn, fire kvinner og to barn ble drept, opplyser Afghanistans innenriksdepartement fredag. Også de fire Taliban-angriperne ble drept i skytingen, ifølge politikilder og afghanske myndigheter.

Blant de drepte skal det være fire utlendinger, men noen opplysninger går ut på at det var fem. Én av de døde er en tidligere diplomat fra Paraguay som var i Afghanistan som valgobservatør, ifølge myndighetene i Paraguay.

SISTE: En reporter for det franske nyhetsbyrået AFP i Kabul, hans kone og to barn er blant de drepte på hotell Serena i Kabul. Reporteren Sardar Ahmad ble drept i angrepet torsdag kveld. Også kona og to av de tre barna til den 40 år gamle journalisten ble drept da fire væpnede menn fra Taliban angrep hotellet torsdag kveld.

Motstridende

Afghanistans innenriksdepartement sier at utlendingene var fra Canada, New Zealand, India og Pakistan, men nevner ingen fra Paraguay.

Tidligere var det blitt opplyst at ingen av hotellets gjester ble fysisk skadd i angrepet. De fire angriperne skal ha vært tenåringer på under 18 år.

De tok seg inn i hotellet på kvelden og åpnet ild. Taliban-bevegelsen har tatt på seg ansvaret for terroraksjonen.

Norske spesialsoldater

Kort tid etter at alarmen gikk, ble hotellet omringet av politiet, mens afghanske spesialstyrker rykket inn. Også norske spesialsoldater deltok i aksjonen.

– Et mindre antall norske spesialsoldater er til daglig veiledere for det afghanske kontraterrorpolitiet. De har sammen med afghanske politifolk rykket ut til Serena Hotel, opplyste forsvarssjefens pressetalsmann Eystein Kvarving til NTB torsdag.

Etter en stund ble de fire angriperne skutt og drept. To av dem barrikaderte seg og gjorde motstand inne på et toalett.

De unge angriperne hadde angivelig små pistoler gjemt i sokkene sine da de tok seg inn på hotellet. Minst to vakter og en utenlandsk ansatt på hotellet ble såret og brakt til sykehus.

Sporadiske skudd

En kvinne som er gjest på hotellet, sier at skytingen tilsynelatende begynte i hotellets restaurant. Hun forteller at hun ble brakt i sikkerhet sammen med andre som bor på hotellet. En annen gjest som gjemte seg på rommet sitt, sa at han kunne høre sporadiske skudd.

Serena Hotel regnes som det tryggeste stedet å bo i Kabul og huser mange FN-ansatte og utenlandske delegasjoner som har ankommet for å overvåke valget i landet neste måned.

I januar 2008 ble den norske journalisten Carsten Thomassen drept under et angrep mot det samme hotellet. Thomassen var i Afghanistan i forbindelse med at daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøkte Afghanistan. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.