RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Twitter)

Minst seks døde i togulykke utenfor Paris

Sist oppdatert:
Minst seks personer mistet livet, og et titall er kritisk skadd etter at et passasjertog sporet av i Brétigny-sur-Orge nær Paris

Paris (NTB-DPA-AFP): Ni av de tolv som er hardt skadd, omtales som svært alvorlig skadd, opplyser Michel Fuzeau, prefekt i Essonne. Flere mennesker satt fredag kveld fortsatt fastklemt inne i togvraket.

- Dødstallet utvikler seg stadig på dette tidspunktet, og dessverre kommer det sannsynligvis til å stige, sier innenriksminister Manuel Valls etter ulykken sør for Frankrikes hovedstad tidlig fredag kveld. Valls oppga antallet døde til å være sju.

Myndighetene i regionen opplyser at alle nødetater er satt inn for å håndtere ulykken, som fant sted i en forstad rundt 26 kilometer sør for Paris.

Regiontoget, som kjører noe saktere enn de raskeste ekspresstogene i Frankrike, var på vei til byen Limoges da det sporet av sør for Paris, opplyser jernbaneselskapet SNCF.

«Panikk»
Borgermesteren i Brétigny, Bernard Decaux, sier til avisen Le Parisien at folk løper i alle retninger ved ulykkesstedet.

- Det er ren panikk, sier han til avisen, og tilføyer at situasjonen er uoversiktlig.

Passasjerer franske medier har snakket med, sier toget kjørte uvanlig fort da det nærmet seg stasjonen.

- De fleste med mindre alvorlige skader er tatt hånd om. Vi er nødt til å tømme vognene helt for å finne ut om det er flere ofre, sier den lokale politikeren Michel Pouzol til Reuters.

385 passasjerer
Toget skal ha hatt syv vogner. Ifølge den franske avisen Le Parisien skal fire av de bakre vognene ha veltet.

Jernbaneselskapet SNCF sier at det skal ha vært 385 passasjerer ombord i toget. Det er sommerferie i Frankrike, og dette var en av de store utfartsdagene.

- Dette er en katastrofe, sier SNCFs toppsjef Guillaume Pepy.

Fire av vognene sporet av og ligger smadret mot plattformen på stasjonen i Brétigny-sur-Orge, melder BBC. Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent.

President François Hollande ankom fredag kveld ulykkesstedet for selv «å se omfanget av tragedien og for å vise sin støtte til nødetatene», ifølge hans kontor.

Passasjer Marc Cheutin forteller til nyhetsbyrået AFP at han måtte gå over «en person med avkappet hode» på vei ut av togvogna.

- Kort tid etter avgang, etter at jeg hadde kommet i gang med å lese boka mi, ristet det først i vogna jeg satt i. Deretter kom det nok en rystelse, og vogna ble løftet opp. Til slutt havnet vogna på siden, forteller 57-årige Cheutin.

Nettavisen følger saken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere