*Nettavisen* Nyheter.

Minst seks omkom i jordskjelv i Nord-Italia

Bologna (NTB-AFP-Reuters): Panikkslagne mennesker løp ut i gatene da et kraftig jordskjelv rammet Nord-Italia natt til søndag. Minst seks personer omkom og rundt 50 er skadd.

20.05.12 12:51

Så langt har redningsarbeidere bekreftet at minst tre personer har mistet livet i jordskjelvet. I tillegg er minst 50 skadd, de fleste av dem lettere, og flere mennesker er innesperret i sammenraste bygninger.

Fire mennesker mistet livet da de jobbet nattevakt på forskjellige fabrikker i området. En mann som er bekreftet omkommet, befant seg i et verksted som raste sammen nær byen Ferrara, opplyser redningsarbeidere til nyhetsbyrået AFP. To andre mistet livet da en keramikkfabrikk kollapset i Sant'Agostino, mens én døde i et industriområde i byen Bondeno, omkring 15 kilometer fra Sant'Agostino.

I Cascal døde en 37 år gammel tysk kvinne fordi hun ikke fikk puste - trolig var dette et angstanfall utløst av jordskjelvet. En 100 år gammel kvinne ble funnet omkommet i Sant'Agostino. Sannsynligvis har hun dødd av sjokk, melder nyhetsbyrået Ansa.

Også i området ved byen Bondeno skal folk ha blitt innesperret. En kilde i brannvesenet forteller om folk som har fått sammenraste konstruksjoner over seg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag