*Nettavisen* Nyheter.

Minst sju drept i eksplosjon i Damaskus

Boys walk amidst the rubble of damaged buildings in Duma neighbourhood of Damascus Foto: STRINGER (Reuters)

Flere kritisk såret.

25.09.13 12:31

Damaskus (NTB-Reuters-AFP): Sju personer er drept og femten såret i en eksplosjon i Syrias hovedstad Damaskus, ifølge syriske aktivister. For flere av de sårede betegnes situasjonen som kritisk.

Eksplosjonen skjedde tirsdag i bydelen Tadamon, der det lenge har pågått kamper mellom opprørsstyrker og hæren. Storparten av bydelen kontrolleres av opprørere som kjemper for å styrte Syrias president Bashar al-Assad og hans regime.

Årsaken til eksplosjonen var tirsdag ettermiddag ikke kjent, men statlig TV hevder «terrorister» sto bak. Dette er en betegnelse det syriske regimet vanligvis bruker når det refererer til syriske opprørere.

Ifølge opposisjonsgruppen Syrian Observatory for Human Rights ble flere bygninger ødelagt i eksplosjonen. Samtidig ble det meldt at opprørsgrupper har satt i gang en ny offensiv mot regjeringsstyrker som har forskanset seg i de sørvestlige forstedene til Damaskus.

Mer enn 100.000 mennesker har mistet livet i det som begynte som fredelige protester mot regimet i Syria, og som i løpet av to og et halvt år har utviklet seg til åpen borgerkrig. Situasjonen i Syria drøftes denne uken av deltakere på FNs hovedforsamling i New York. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.