Gå til sidens hovedinnhold

Minst sju drept i sammenstøt i Egypt

Kairo (NTB-Reuters-AFP): Egypts hær har sendt soldater til byen Suez etter at minst sju mennesker ble drept i sammenstøt i landet fredag.

Seks av de døde ble drept i Suez, ifølge det egyptiske helsedepartementet. Til sammen skal over 450 mennesker har blitt skadd over hele landet.

Adel Refaat, sjefen for statlig sikkerhet i Suez, sa natt til lørdag at han har bedt om at det sendes flere bakkestyrker til byen. De skal bidra til ro og orden i det Refaat kaller «en vanskelig periode».

Både Suez, hovedstaden Kairo og flere andre byer i Egypt ble rystet av voldsomme sammenstøt fredag, da tusenvis av egyptere strømmet ut i gatene for å demonstrere mot president Mohamed Mursi og hans parti Muslimsk brorskap.

Demonstrasjonene fant sted på toårsdagen for de første protestene som senere førte til den daværende egyptiske presidenten Hosni Mubaraks fall.

President Mursi ba egypterne avstå fra voldsbruk i en Twitter-melding natt til lørdag. I meldingen ba presidenten Egypts innbyggere «respektere revolusjonens verdier, uttrykke meninger fritt og fredelig, og ta avstand fra vold». (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis