RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst syv drept i angrep mot sjiamuslimer i Pakistan

Sist oppdatert:
Islamabad (NTB): Minst syv personer er drept i et bombeangrep i Pakistan. Myndighetene har midlertidig stengt mobilnettet i flere byer, i et forsøk på å hindre sekterisk vold under en sjiamuslimsk sørgemåned.

Lørdag ble minst syv personer drept av ei bombe som gikk av ved et sjiamuslimsk opptog i byen Dera Ismail Khan nordvest i Pakistan. Fire barn var blant de drepte. I tillegg ble rundt 30 personer skadd.

Pakistansk Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepene.

Angrep fra sunnimuslimer på minoriteten av sjiamuslimer har økt i Pakistan de siste månedene. Sikkerhetsstyrker er nå i beredskap i frykt for større angrep på minoriteter rundt om i landet i forbindelse med sørgemåneden Muharram.

Samtidig har myndighetene stengt mobilnettet i flere byer denne helgen, da over 90 prosent av bombene som blir brukt i angrep i Pakistan, blir utløst ved hjelp av mobiltelefoner, opplyser tjenestemenn til BBC.

I noen områder har også motorsyklister fått forbud mot å ta med passasjerer, på grunn av frykt for at angripere på denne måten blir fraktet til sine mål. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere