RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst ti drept i terrorangrep i Pakistan

Islamabad (NTB-Reuters-AFP): Minst ti mennesker er drept i flere terrorangrep på ulike steder i Pakistan. Angrepene skjedde mens utsendinger samlet seg til et internasjonalt toppmøte i den pakistanske hovedstaden Islamabad.

I byen Quetta sørvest i Pakistan mistet en kvinne og fire soldater livet, da en bombe plassert på en motorsykkel eksploderte onsdag. Flere enn 20 andre ble skadd i eksplosjonen, opplyste byens politisjef Hamid Shakeel.

Fem politifolk ble samme dag drept i to angrep nordvest i Pakistan. Fire omkom da de falt i bakhold i distriktet Bannu, mens den femte døde da en bombe som var plassert i veikanten eksploderte i Shangla-distriktet, ble det opplyst.

Angrepene skjedde mens forberedelsene til et toppmøte mellom åtte utviklingsland pågikk i Islamabad. Irans president Mahmoud Ahmadinejad, den egyptiske lederen Mohamed Mursi og Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan er blant lederne som skal delta på møtet.

Også Bangladesh, Indonesia, Malaysia og Nigeria sender politiske ledere til drøftingene av politiske og økonomiske spørsmål i den pakistanske hovedstaden. Flere tusen politifolk og halvmilitære soldater er innkalt for å styrke sikkerheten under toppmøtet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere