RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst to døde i uroligheter i Tunisia

Tunis (NTB-Reuters-AFP): Minst to mennesker har mistet livet i sammenstøt mellom politi og ytterliggående islamister i Tunisias hovedstad Tunis. Islamistene krever at det tas mer hensyn til religion, når landets politiske kurs stakes ut.

Onsdag kveld var situasjonen i Tunis svært spent, med mange titalls menn væpnet med kniver ute i gatene. En stor menneskemengde samlet seg nær Ennour-moskeen i forstaden Manouba, der en militant islamist ble drept i sammenstøt tirsdag kveld.

- Vi vil ikke la dette drapet gå ustraffet, sa en av mennene ved moskeen til nyhetsbyrået AFP. En talsmann for det tunisiske innenriksdepartementet advarte om at nye voldshandlinger ville bli møtt «med alle de midler som loven tillater».

Tunis' autoritære president Zine al-Abidine Ben Ali ble styrtet i et opprør i fjor, under bølgen av revolusjoner som går under navnet den arabiske våren. Landet har i dag en lovlig valgt regjering som ledes av islamister.

Men spenningen mellom islamister og tilhengere av en ikke-religiøs statsform vokser stadig. Opposisjonen anklager regjeringen for manglende vilje eller evne til å få kontroll over salafistene, en radikal sunnimuslimsk gruppe. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere