*Nettavisen* Nyheter.

Minst to drept i uroligheter i Argentina

Buenos Aires (NTB-Reuters-AFP): Minst to mennesker er drept og to alvorlig skadd i voldshandlinger under plyndring av butikker i Argentina. Rundt 100 mennesker er lettere skadd og 300 arrestert.

En person ble skutt og en annen stukket i hjel i uroligheter i byen Rosario nordøst i landet fredag. Politiet skjøt med tåregass og gummikuler for å stanse ungdommer som forsøkte å storme ett av Carrefour-kjedens supermarkeder nær hovedstaden Buenos Aires.

Den argentinske regjeringen avviser påstander om at urolighetene skyldes sosiale forhold, og mener det handler om ren kriminalitet utløst av griskhet.

- Når du ser at de tar flatskjermer, vet du at det ikke er sult de lider av, sier guvernør Daniel Scioli i hovedstadsprovinsen.

Både fagorganiserte argentinere og folk fra middelklassen krever nå høyere lønner og bedre sikkerhet på argentinske gater. Mange får uhyggelige minner om situasjonen for elleve år siden, da Argentina ble kastet ut i dyp økonomisk krise.

President Cristina Fernández de Kirchners regjering legger skylden for urolighetene på ledere for fagbevegelsen. Minister for nasjonal sikkerhet Sergio Berni mener disse lederne ønsker å skape kaos i Argentina. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.