*Nettavisen* Nyheter.

Minst to personer skal ha overlevd flystyrt i Pakistan

FLYSTYRT: Et passasjerfly har styrtet utenfor Karachi, opplyser pakistanske medier.

FLYSTYRT: Et passasjerfly har styrtet utenfor Karachi, opplyser pakistanske medier. Foto: Fareed Khan (AP)

Passasjerflyet var på vei fra Lahore til Karachi, da det krasjet nær Jinnah International airport.

22.05.20 17:26

Flyet, en Airbus A-320 fra Pakistan International Airlines (PIA), skal ha styrtet i et boligområde like ved flyplassen i Karachi.

- Flyet krasjet i Karachi. Vi prøver å få bekreftet hvor mange passasjerer som var om bord, men i utgangspunktet var det 99 passasjerer og en besetning med åtte om bord, sier PIAs talsmann Abdul Sattar Khokhar, ifølge mediehuset Al-Jazeera.

Det er uklart akkurat hvor mange personer det var ombord flyet, der noen medier melder 99, mens andre melder 107.

Flyselskapet oppgir at det var 91 passasjerer og en besetning på sju personer om bord, mens en talsmann for Pakistans luftfartsmyndigheter sier flyet hadde 99 passasjerer og åtte besetningsmedlemmer.

Tidligere opplyste Karachis ordfører at alle om bord omkom da flyet styrtet i et boligområde i den pakistanske storbyen fredag ettermiddag. Men ikke navngitte kilder i landets luftfartsmyndigheter oppgir at to personer overlevde, samtidig som lokale medier melder at tre personer som satt på den fremste raden i flyet, slapp unna med livet i behold.

Ifølge Karachis ordfører Wasim Akhtar ble minst fem-seks hus ødelagt i styrten. Det har ikke kommet noen oversikt over eventuelt døde og skadde på bakken.

Pakistans helseminister har erklært unntakstilstand på alle sykehus i Karachi som følge av flystyrten.

Flere kilder på Twitter melder at flyet var kun ett minutt fra å lande på flyplassen. Ifølge luftfartsmyndigheten mistet kontrolltårnet kontakten med flyet, like før det var til å lande.

Flere videoer som sirkulerer i sosiale medier viser at tykk, svart røyk stiger opp fra boligområdet hvor flyet krasjet. Det er også flere videoer som viser brennende hus. Ifølge lokale medier er minst fire hus ødelagt.

Før flyet styrtet ga flygeren kontrolltårnet beskjed om at flyet hadde mistet motorkraft. Deretter slo han full alarm.

– Mayday, mayday, mayday, mayday, Pakistan 8303, var det siste han fikk sagt, ifølge en utskrift som er publisert på nettstedet LiveATC.net.

Det hevdes i flere medier at mange av passasjerene var på vei til Pakistans største by for å feire Id-Mubarak, som er en av de viktigste muslimske høytidene og som markerer slutten på fastemåneden Ramadan. Flystyrten kommer også kun noen få dager etter at Pakistan åpnet igjen for kommersielle flyvninger, som hadde stått på stedet hvil på grunn av koronapandemien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag