RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minst tre drept og titalls såret etter flere eksplosjoner i Boston

Sist oppdatert:
Da maraton-løperne krysset mållinjen, gikk to bomber av i den amerikanske byen.

Da de to bombene ved målstreken på Boston maraton gikk av mandag klokken 14.50 lokal tid, ble tre personer drept. Over hundre personer blir behandlet for skader på sykehus.

- Det var utrolig kraftige eksplosjoner med få sekunders mellomrom, sier WBZ-TVs Lis Hughes, som var på stedet for å dekke maratonløpet.

Er du i Boston? Har du bilder, tips eller video? Kontakt Nettavisens journalister på vaktsjef@nettavisen.no!

30 nordmenn påmeldt
Store deler av sentrum i byen ble evakuert, og folk ble oppfordret av politiet til å holde seg innendørs.

- To bomber eksploderte i nærheten av mållinjen i dagens Boston Marathon. Vi jobber sammen med politiet for å forstå nøyaktig hva som har skjedd, skriver Boston Marathon på sin Facebook-side.

Telenettet i Boston ble stengt av politiet, for å avverge fjerndetonering av flere bomber. Politiet har funnet minst en utdetonert bombe i området, ifølge amerikanske medier.

30 nordmenn var påmeldt til Boston maraton i år, ifølge arrangørenes nettsider, men foreløpig er det ingen meldinger om skadede nordmenn.

- Vi har undersøkt saken, men det er foreløpig ingen meldinger om at nordmenn er blant de skadede eller drepte, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Kjetil Elsebutangen, til Nettavisen.

Politisjef Ed Davis i Boston-politiet opplyste mandag kveld at en tredje bombe også ble detonert like ved JFK-biblioteket i byen. Like etter midnatt norsk tid avkreftet politiet at den tredje eksplosjonen er relatert til de to andre.

- Utrolig kraftige eksplosjoner
Ulike amerikanske medier har meldt om ulikt antall skadede og døde. Politiet har kun bekreftet at tre personer er omkommet.

De dramatiske bildene fra ulykkesstedet vitner om en svært kraftig eksplosjon og et stort skadeomfang.

Like etter de to bombene gikk av i målområdet bredde panikken seg. I gatene kunne man se store mengder blod, og alvorlig skadede personer.

Nyhetsbyrået AP forteller at blodige mennesker umiddelbart ble fraktet til ambulanse-teltene, som var satt opp for maratondeltagerne som kom til mål.

Se video av eksplosjonen her (saken fortsetter under):

Saken fortsetter under bildet ...

Årsaken til eksplosjonene er ikke kjent. Flere amerikanske medier, deriblant CNN, meldte mandag kveld at eksplosjonene var et terrorangrep. Dette er ikke bekreftet av politiet eller amerikanske myndigheter.

Terrorberedskapen er nå styrket i både på Manhattan i New York City og Washington D.C.

Boston Maraton regnes som et av verdens mest prestisjefylte maraton og har vært avholdt siden 1897. Rundt 500.000 er tilskuere hvert år, og i er det påmeldt 27.000 personer til løpet.

Fakta om bombeeksplosjonene i Boston
*Klokken 14.50 lokal tid mandag, omtrent tre timer etter at de første vinnerne i proffklassen i Boston maraton hadde fullført løpet, ble to kraftige eksplosjoner utløst like ved mållinjen på nordsiden av Boylton Street.
*Mange mosjonsløpere var fremdeles i ferd med å fullføre løpet da eksplosjonene inntraff.
*Tre personer er bekreftet drept. En av dem er en åtte år gammel gutt, ifølge en politikilde som TV-stasjonen NBC har snakket med.
*Over 140 personer er såret, opplyser sykehuskilder til TV-stasjonen CNN. Minst åtte av de skadde skal være barn.
*30 nordmenn deltok var påmeldt løpet. Utenriksdepartementet har ikke fått noen opplysninger om at noen av dem er blitt skadd.
*Eksplosjonene ble utløst med rundt fem sekunders mellomrom. Bombene var plassert mellom 45 og 90 meter fra hverandre, ifølge flere medier.
*Politiet i Boston har bekreftet at en tredje udetonert bombe også ble funnet i området.
*Rett før klokken 15 lokal tid ble det også meldt om en eksplosjon på John F. Kennedy-biblioteket i Boston. Senere ble det opplyst at det dreide seg om en brann i det elektriske anlegget. Politiet tror ikke lenger at denne episoden har noen sammenheng med bombeeksplosjonene.
*Minst 15 kvartaler i sentrum av Boston er sperret av.
* Flere kamper i amerikanske lagidretter er utsatt etter bombeeksplosjonene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere