Gå til sidens hovedinnhold

Minst tusen fryktes omkommet under monsun i India

Dehradun (NTB-AFP): Indiske soldater kjemper for å nå fram til byer og landsbyer som er avskåret fra omverdenen på grunn av kraftig regnvær, flom og jordskred. Minst 1.000 mennesker kan ha omkommet.

Helikopter og nær 10.000 soldater er satt inn i delstaten Uttarakhand i Himalaya for å redde turister og pilegrimer som er isolert på grunn av det årlige monsunregnet.

Over 22.400 personer har så langt blitt reddet, men over 60.000 andre befinner seg fortsatt i de isolerte områdene, opplyste innenriksdepartementet torsdag.

- Vi prioriterer å hente ut barn og kvinner først med helikopter, sier Ajay Chadha, sjef for grensepolitiet langs grensen til Tibet. Myndighetene planlegger først å redde ut alle som er i live, deretter begynner arbeidet med å hente ut de omkomne.

Monsunregnet har kommet en måned tidligere enn ventet og er langt kraftigere enn normalt. Mange hinduistiske pilegrimer befinner seg i området, 3.000 av dem ved et hellig sted kalt Gangotri. De har verken hatt tilgang til mat, vann eller informasjon fra myndighetene de siste dagene, forteller en av pilegrimene til CNN-IBN på telefon. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler