Gå til sidens hovedinnhold

Mintes 22. juli-ofrene i Haugesund

Haugesund (NTB): Kunstneren Nico Widerberg var blant dem som var til stede for å minnes ofrene etter 22. juli da minnesmerket ble avduket i Haugesund søndag.

Minst 15 av de 52 kommunene som har takket ja til steinene har nå avduket dem. Widerberg synes det var spesielt å delta på seremonien i parken ved rådhuset i Rogalands-byen søndag.

- Det å møte familiene, de etterlatte og representanter fra byen og høre deres reaksjon på skulpturen, var fint, sier Widerberg til NTB.

- Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger og jeg møter folk som sier de kan kjenne seg igjen i og sette pris på symbolikken. Det er godt å kjenne at det stemmer, det jeg har prøvd å gjøre, sier Widerberg, som også var med på avdukingen i Sarpsborg 22. juli.

Også i Ørsta og i Hokksund i Øvre Eiker kommune ble det avduket minnesmerker søndag. Utover sensommeren og høsten skal over 30 slike steiner avdukes rundt om i landet til minne om de 77 menneskene som ble drept 22. juli i fjor. Til sammen 52 kommuner har takket ja til tilbudet, og alle minnesmerkene er nå sendt ut fra steinhoggeriet i Sarpsborg.

Minnesmerkene er gitt av en anonym giver. De ble tilbudt alle de 56 kommunene, pluss Svalbard, som mistet en eller flere av innbyggerne sine i terroraksjonene 22. juli i fjor. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot