RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minus for Byggma

Sist oppdatert:
Byggvarekonsernet Byggma leverte underskudd i andre kvartal.
Byggmakonsernet oppnådde et resultat før skatt i andre kvartal 2006 på minus 2,8 millioner kroner mot 5,1 millioner kroner i samme periode i 2005. Salgsinntektene var på 358,2 millioner kroner i andre kvartal, mot 209,4 millioner kroner året før.

Driftresultatet ble minus 0,1 millioner kroner i andre kvartal, mot 5,8 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

- Driftsresultatet pr. andre kvartal er lavere enn forventet. Årsaken er lavere resultater i segmentene Huntonit, Fibo-Trespo, Sasmox og Uldal. Resultatnedgangen skyldes bl.a. økte energi- og lønnskostnader. Energikostnadene forventes fortsatt å være høye. Som et tiltak for å kompensere for høye energikostnader har flere av selskapene gjennomført ekstraordinære prisøkninger. Effekten av disse prisøkningene vil tre i kraft i fjerde kvartal. Det har på flere av fabrikkene vært betydelig bruk av overtid. I løpet av sommeren er det gjennomført flere tiltak for å øke produksjonskapasiteten og rasjonalisere produksjonen, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere