RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minus for InterOil

Sist oppdatert:
Det lille oljeselskapet InterOil sliter fortsatt med lønnsomheten, men øker produksjonen.
Av: André Clark Utvik

- InterOil fikk enda et kvartal med sterk produksjonsvekst. Samtidig ga boreprogrammet oppløftende resultater, spesielt i Colombia, administrerende direktør Nils N. Trulsvik i InterOil Exploration & Production.

Vekst og minus

Interoil Exploration & Production hadde driftsinntekter i fjerde kvartal i fjor på 10,7 millioner dollar, sammenlignet med 8 millioner dollar i samme kvartal i 2005.

Driftsresultat før avskrivninger kunne selskapet notere 4,8 millioner dollar som er litt opp fra 4,1 millioner dollar som ble innkasserte året før.

Refinansierte

InterOil refinansierte selskapets gjeld og det bidro til at resultatet før skatt gikk på en smell og endte på minus 11,7 millioner dollar i fjerde kvartal mot et lite overskudd på 0,8 millioner dollar i fjerde kvartal året før.

- Den nye kredittfasiliteten på 150 millioner dollar tillater oss å finansiere alle dagens forpliktelser i Peru, Colombia og delvis Angola uten å vanne ut aksjonærene, sier Trulsvik.

InterOil Exploration & Production er et norskbasert lete- og produksjonsselskap, med fokus på Latin-Amerika og Vest-Afrika. Det er operatør på flere produksjons- og leteandeler i Peru and Colombia, og er en aktiv lisenspartner i Angola.

5.500 fat

Oljeselskaper forventer en snittproduksjon på 5.500 fat per dag i 2007, hvor hele 3.000 skal komme fra Peru, ifølge en melding fredag.

Ved utgangen av dette året ventes produksjonen å være oppe i 7.000 fat. Målsettingen om er å ha en produksjon på 50.000 fat per dag innen 2012.

Totalt boret selskapet ti brønner i kvartalet.

Totalt lå oljeproduksjonen på 290.883 fat i fjerde kvartal mot 275.493 fat i tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere