RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minus for Natural

Sist oppdatert:
Natural gikk i minus i første kvartal, etter totalt å ha endret driftmodell i løpet av fjoråret
Natural fikk et resultat før skatt på minus 2,8 millioner kroner i første kvartal, mot pluss 11,8 samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene ble 12,7 millioner, mot 50,5 i første kvartal i fjor, men i fjor bestod 60 prosent av kvartalets inntekter av engangseffekter i forbindelse med en avtale med partneren Cognis.

I fjerde kvartal 2003 var driftsinntektene til sammenligning 14,6 og resultat før skatt minus 3,7 millioner.

- Fra 2003 har selskapets inntekter i økende grad bestått av lisensinntekter, og mens 3,9 prosent av driftinntektene i 2002 var lisensinntekter var 47,8 prosent av driftsinntektene i 2003 lisensinntekter. For første kvartal 2004 representerer lisensinntektene 68 prosent av driftsinntektene, skriver selskapet.

Implementering av lisensavtalen med Cognis samt BASFs lansering i dyrefôr markedet i 2003 medfører at driftsinntekter for første kvartal 2004 ikke kan sammenliknes direkte mot tidligere års driftsinntekter, heter det videre.

- I tråd med Naturals strategi som lisensieringsselskap er det naturlig for Natural å konsentrere sin teknologiske kompetanse innenfor forskning og utvikling på fettsyrer og CLA. Naturals styre har derfor besluttet å vurdere utskillelse eller andre løsninger for Natto K2 og Naturals enhet for salg- og markedsføring innen kosttilskudd, skriver Natural.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere