RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minus for oljefondet

Sist oppdatert:
Oljefondet tjente på aksjer, men tapte på obligasjoner i andre kvartal. Samlet sett ble det marginalt tap for Knut Kjær & Co. Nye oljepenger økte likevel størrelsen på fondet
Statens Petroleumsfond var ved utgangen av andre kvartal på 942 milliarder kroner, melder Norges Bank mandag.

Dette har iMarkedet allerede skrevet i forrige uke, basert på månedstall fra Norges Bank. Vi skrev også at fondet ved utgangen av juli var på rundt 954 milliarder.

Det er nye oljepenger som de siste månedene har økt størrelsen på fondet.

I andre kvartal var avkastningen på fondets verdipapirer på minus 0,2 prosent, målt i den valutakurven som svarer til sammensetningen av Petroleumsfondets referanseportefølje.

Det var negativ avkastning for obligasjoner som nær ble oppveid av positiv avkastning på aksjer. Avkastningen på porteføljen av obligasjoner var minus 1,6 prosent. Det var oppgang i alle tre globale aksjemarkeder, og avkastningen på aksjeporteføljen var 1,9 prosent.

I andre kvartal 2004 var avkastningen på Petroleumsfondets ordinære portefølje 0,08 prosentpoeng høyere enn avkastningen på den referanseporteføljen som Finansdepartementet har definert.

Fondet er nå på rundt 200.000 kroner pr. innbygger i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere