Gå til sidens hovedinnhold

Minusgrader og regn skaper trøbbel i trafikken

Det er glatt på veier rundt om i landet tirsdag. I Hedmark sliter bilister med en kombinasjon av regn og flere minusgrader.

Det er såpeglatt på veiene flere steder i landet tirsdag og politiet og Vegvesenet melder om flere trafikkuhell som knyttes til værforholdene. De ber folk vise varsomhet i trafikken.

I Hedmark melder Hamar Arbeiderblad (HA) om flere minusgrader og regn.

- Det er et helt vanvittig føre; sprutende regn og åtte minus. Langs Riksveg 25 står folk og skraper frontruter i nesten hver eneste busslomme. Det er såpeglatt, sier en kvinnelig bilist til avisa.

Like før klokken 10.30 melder Innlandet politidistrikt at det er kuldegrader og regn i store deler av Innlandet. Det er meget glatte veier, trafikale problemer og køer. Politiet ber folk om å la bilen stå hvis man ikke må ut og kjøre.

Også Vegvesenet melder om glatte sideveier i Hedmark og Oppland som følge av underkjølt regn. Dette gjelder særlig Valdres og strekningen Ringebu – Lillehammer, samt høyfjellsovergangene.

Vogntog står fast

Politiet i Innlandet melder like før klokken 11 om flere vogntog som har fått problemer på riksvei 4 mellom Einavollen, Lygna og Jaren på grunn av glatt veibane.

På Romerike melder politiet om et vogntog som har snurret og som sperrer veien for trafikk mellom Dal og Mogreina. Ifølge politiet er det svært glatt på stedet.

I Sogndal melder politiet at flere trailere har problemer som følge av glatt vei på riksvei 5. i retning Fjærland.

Glatt i sør

Også andre steder på Østlandet og på Sørlandet meldes det om glatte veistrekninger på grunn av underkjølt regn.

Veitrafikksentralen Sør melder om fare for glatte veistrekninger i Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud på grunn av regn som fryser på bakken. Dette gjelder spesielt på sideveier og mindre trafikkerte veier.

I Froland ble tre personer sendt til legesenteret for en sjekk etter at to biler kolliderte på Reiersølveien tirsdag morgen. Politiet melder om glatte forhold på stedet.

I morgentimene tirsdag meldte Vegtrafikksentralen Øst om svært glatte forhold på riksvei 15 over Strynefjellet på grunn av kulde og regn som fryser på bakken. Også europavei 136 rundt Bjorli er glatt på grunn av underkjølt regn.

Vikafjell stengt

Vegtrafikksentralen Vest meldte i morgentimene om at det er litt glatt som følge av underkjølt regn i indre strøk, som Hardanger og indre Sogn og Fjordane. Temperaturene har gått over på plussiden, stort sett med regn.

I Voss ble det like før klokken 9. meldt om trafikkulykke uten alvorlige personskade. Ifølge politiet var det glatt på stedet også her.

Riksvei 13 ved Vikafjell i Sogn og Fjordane er stengt på grunn av at det har gått noen små snøras.

- Det kommer en geolog på plass i 12-tiden for å ta en vurdering på ny skredfare, sier Kjetil Larsen i Veitrafikksentralen Vest til NTB. Han sier de da vil få mer oversikt over hvor lenge fjellet vil være stengt. I mellomtiden må folk kjøre rundt.

Norges vassdrags- og energidirektorat melder om betydelig fare for snøskred i regionene Nordenskiöld Land på Spitsbergen, Trollheimen, Sunnmøre, Indre Fjordane, Indre Sogn, Voss og Hardanger.

I Longyearbyen har opp mot 180 personer blitt evakuert som følge av snørasfare ved fjellet Sukkertoppen.

Også i nord

Også i Nordland melder politiet på væromslag i fylket og til dels meget glatte veier.

I Finnmark varsler Yr om vanskelige kjøreforhold fra klokken 15 tirsdag, på grunn av sterk vind og nedbør som sludd og snø.

Vegvesenet ber bilister om å være observante, vise hensyn og kjøre etter forholdene. (©NTB)

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Les også

Tidligere TV 2-profil: - Jeg ble kvalm når jeg gikk inn døra

Kommentarer til denne saken