*Nettavisen* Nyheter.

Minusgrader over (nesten) hele landet - husk isskrape!

DÅRLIG SIKT: Utsikten gjennom denne frontruta overbeviste ikke UP da de stoppet bilføreren i Fredrikstad tirsdag. Foto: (Politiet)

Bilføreren som ble stanset med nediset frontrute i Fredrikstad tirsdag måtte se UP kjøre av gårde med førerkortet.

29.01.19 14:06

OSLO (Nettavisen): Minusgradene hadde festet grepet også i Østfold tirsdag morgen med minus 7,3 minus i Fredrikstad (Strømtangen fyr) klokka 07. Under slike omstendigheter er isskrape et nødvendig redskap i bilen, men en mann i 50-årene hadde åpenbart ikke lært seg å bruke den riktig. Da Utrykningspolitiet vinket ham til side i Fredrikstad, var det med en svært nediset frontrute.

Sjekk ditt værvarsel på yr.no

- Svært alvorlig

- Han erkjente ikke forholdet, men fikk førerkortet beslaglagt. Dette er svært alvorlig, sier operasjonsleder Ronny Årstein ved Østfold politidistrikt til Nettavisen.

Til skrekk og advarsel la politiet ut et bilde av den aktuelle frontruta på Twitter.

- Vi passer på, sier Årstein og ber alle bilister sørge for at sikten gjennom rutene i bilen er som de skal være - minusgrader eller ikke.

Ned i 31,7 minus på Østlandet

Folldal, Leirflaten, Dagali, Fagernes, Rena, Sigdal og Aurskog var de sju kaldeste stedene på Østlandet tirsdag morgen med Folldal helt nede i 31,7 minus. Karasjok stakk likevel av med kulderekorden tirsdag morgen: 34 minus, viser oversikten fra Meteorologisk institutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

På Østlandet var dette de kaldeste stedene tirsdag morgen. I Folldal krøp kvikksølvet ned til 31,7 minus. Folldal må likevel se seg slått av Karasjok, der temperaturen var minus 34. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr.no)

Pågrepet etter villmannskjøring på skole

Et annet sted i Øst politidistrikt, i Strømmen i Akershus, fikk politiet en illevarslende melding rett før klokka 10 tirsdag: En bilfører drev med uvettig kjøring inne i skolegården på Strømmen videregående. Bilen sladdet og kjørte i en snøfonn på skolens område.

Ingen ble skadd, men bilen fikk materielle skader.

Da politiet kom til stedet traff de en sterkt beruset mann i 50-årene. Han fikk førerkortet beslaglagt og ble tatt med for videre undersøkelser og avhør.

Klikk på bildet for å forstørre.

Minusgrader nesten over hele landet tirsdag morgen. Kaldest klokka 07 var Karasjok med minus 34,0 grader. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr.no)


Se meldinger fra alle landets politidistrikter:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag