RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mirakelmannen våknet opp etter 36 dager - nå får han ikke hjelp

Foto: Privat
Ble funnet livløs i havnebassenget.

(nordlys.no:) 30. april i år falt Audun Olsen over bord fra fraktebåten han var skipper på ved Nansenplass i Tromsø. Etter fallet pådro han seg alvorlige skader som følge av ulykken, og lå 36 dager i koma.

Familien hadde fått beskjed om at de måtte forberede seg på at han kom til å være i en "vegetativ tilstand" resten av livet, skriver iTromsø i sin papirutgave.

Likevel skjedde det utrolige, og mannen våknet til bevissthet. I ukene som fulgte fikk han god oppfølging på UNN, og familien så stor fremgang den tiden han var på sykehuset.

Skulle få lik opptrening

Problemene startet da han ble overlatt til Tromsø kommune, og fikk plass på Seminaret rehabiliterings - og omsorgssenter for få uker siden.

- På en skala fra en til ti, var han null etter ulykken. Han har jobbet seg oppover, og vi så klar fremgang på Audun. Etter bare to uker på Seminaret er han tilbake på tre, forteller svigerbroren Karl Albert Hansen oppgitt til Nordlys.

Han forteller at representanter fra Seminaret var i møte med UNN før overflyttingen, hvor de bekreftet at Audun skulle få lik opptrening, og lik behandling som på sykehuset. De underskrev en kontrakt, hvor de lovte at han skulle få både ergoterapi og fysioterapi.

- Det får han ikke. En dag hadde han ligget i senga hele dagen. Seminaret mener de ikke har ressurser til å følge opp med den behandlingen han er lovd. Vi er holdt for narr, mener Hansen.

Fra solstråle til mørket

Han skryter av oppfølgingen på sykehuset. De så framgang nesten hver dag, og Audun viste tydelig at han trivdes med behandlingen.

- De hadde han oppe hver dag, han fikk frisk luft og mye trening. Det var en solskinnshistorie hver dag. Det skinte i øynene hans da han var der, forteller svigerbroren.

- Vi så lyset i tunnelen, men nå har kommunen ødelagt det store håpet vårt. Han har vært forferdelig dårlig de siste dagene, sier han.

Nå ønsker han at noen tar tak i dette, og gir Audun den behandlingen han fortjener og har krav på.

- De påstår de ikke har ressurser, det er bullshit. Da burde de sagt at de ikke har mulighet til å ta han i mot. Kan de ikke sende han tilbake til UNN, da? spør han oppgitt.

- Gjennomfører vedtakene

Enhetsleder for rehabiliteringstjenesten i kommunen, Elin Albrigtsen, forteller at hun bare kan uttale seg på generell basis. Men hun opplyser at det er lenge siden sykehuset kunne kreve hvilken behandling en pasient får i kommunen.

- Det er tildelingskontoret som fatter vedtak, og bestemmer om en pasient skal ha kort eller langtidsopphold, og om de skal få spesiell behandling, forteller Albrigtsen til Nordlys.

Sykehuset skriver epikrise om den behandlingen han har fått, og så bestemmer kommunen hvilken behandling han skal få, sier hun.

- Vårt oppdrag er å gjennomføre de vedtakene tildelingskontoret har fattet.

I dokumentet som Nordlys har fått tilgang til, står det tydelig at Olsen har tilgang på ergoterapi og fysioterapi. Men ingen i kommunen kan informere om hvorfor han ikke får det.

Les flere saker på Nordlys her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere