RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miro-auksjon kansellert av Christie's

Sist oppdatert:
London (NTB-AFP-Reuters): Auksjonshuset Christie's i London opplyste tirsdag at det har avlyst det planlagte salget av 85 malerier av den spanske maleren Joan Miro.

Auksjonshuset oppgir den juridiske striden om salget i Portugal som årsak til at den planlagte auksjonen blir avlyst, til tross for at en domstol i Lisboa tidligere tirsdag hadde avvist innvendingene mot salget.

Miro-bildene antas å ha en samlet verdi på rundt 35 millioner euro, eller vel 280 millioner kroner. Bildene ble statlig eiendom da Portugals regjering nasjonaliserte banken BPN i 2008 da den var i ferd med å gå konkurs.

Det er det portugisiske, statlige selskapet Parvalorem, som har fått regjeringens godkjenning, som står for salget. Parvalorem har ansvar for å redusere skadevirkningene av BPNs krise så mye som mulig.

Det mest berømte bildet i samlingen er «Femmes et oiseaux» (Kvinner og fugler) fra 1968. Det ventes å oppnå en pris på mellom 4,8 millioner og 8,3 millioner euro, eller mellom 38 og 64 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere