Gå til sidens hovedinnhold

Misbrukte merkevare

Kanal 24 kan måtte betale rekorderstatning.

Kanal 24 tapte rett før jul søksmålet i rettsfeiden som de selv startet. Nå må stasjonen betale erstatning for urettmessig bruk av merkevare.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Den avslåtte radiostasjonen startet høsten 2007 radioprogrammet «Søndag Søndag» og det falt ikke i god jord hos gründeren av den tidligere søndagsavisen SøndagSøndag.

- Kraftig signal
Nå må kanalen betale Hroar Hansen og hans selskap, Tordenstierne, rekordhøye fem prosent av all omsetning for programmet i lisensavgift for bruk av merkevare.

- Dette er en veldig høy prosent, selv om ikke beløpet utgjør så mye, utdyper Tordenstiernes advokat, Harald Slettemark ovenfor NA24 Propaganda.

- Det er et kraftig signal i seg selv at retten sier fem og ikke to prosent.

I dommen er det også henvist til en tilsvarende sak fra Høyesterett hvor Gule Sider ble tilkjent fem prosent. Ifølge Slettemark satte denne saken rekord.

Kanal 24 må også dekke saksomkostningene til Tordenstierne.

Avfeide millionkrav
Retten tok også stilling til motsøksmålet fra Tordenstierne. Selskapet ville ha erstatning på 3,5 millioner kroner for tapte økonomiske inntekter på grunn av planer om relansering av avisen som gikk konkurs etter tyve års drift i 2006.

Men her mente retten at dokumentasjonen var for tynn og avfeide millionkravet. Tordenstiernes advokat varsler nå anke.

- Vi er fornøyd med utfallet i hovedsøksmålet, men vi vil jobbe for å bedre kunne sannsynliggjøre vårt økonomiske tap i motsøksmålet, avslutter han.

Les hele dommen her (pdf)

Det har ikke lykkes NA24 Propaganda å nå Kanal 24s advokater.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken