RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mishandlet en mann til døde med støvsugerrør

To menn møter mandag i Nord-Troms tingrett tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Verken 32-åringen eller 41-åringen har erkjent straffskyld for mishandlingen som skjedde i 55-åringens hjem i Kåfjord i Troms natt til 21. september i fjor.

– Saken er spesiell og ikke minst veldig grov i måten drapet er utført på, sier statsadvokat og aktor, Torstein Lindquister, til NTB.

De to skal ha mishandlet en 55-åring med et støvsugerrør til han døde.

Den avdøde hadde vært gjennom en straffesak i to runder. Han ble dømt i tingretten og senere frifunnet i lagmannsretten for en alvorlig forbrytelse.

Under etterforskningen av drapet har frifinnelsen av 55-åringen blitt antydet som motiv.

– Den tidligere straffesaken blir et tema i retten. Vi får se om det kan gi oss noen svar om motiv. Det er mye som tyder på det, sier statsadvokaten.

55-åringen ble funnet av en venn i leiligheten dagen etter, men det var ikke før obduksjonsrapporten forelå to uker senere at politiet var sikre på at 55-åringen var blitt drept.

– Tiltalen er basert på en bredt sammensatt bevisoppgave. Det vil bli lagt fram tekniske bevis og en obduksjonsrapport som har sentral betydning for saken, sier Lindquister.

Det er berammet to uker til rettssaken. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere