*Nettavisen* Nyheter.

Mishandlet familien i 10 år

Foto: (Scanpix/Nettavisen)

Kone og tre barn levde under mannens terrorregime.

16.09.10 09:04

I over 10 år levde kone og tre barn under mannens terrorregime. Nå må den 47 år gamle mannen svare for anklagene i Oslo tingrett. Hans forsvarer, Kaj Ragnar Bjørnstad, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

Tiltalen som Oslo statsadvokatembete har skrevet, er lang og omfattende. Likevel er det tydelig at den bare forteller litt av hva som foregikk innenfor husets fire vegger.

Ifølge tiltalen hindret mannen kona i å møte vennene sine gjennom hele deres samliv. Han bestemte hvem hun fikk lov til å møte. Han farget, og klippet håret hennes kort, tvang henne til å bytte fornavn, bestemte hva slags klær hun skulle bruke og nektet henne å drikke brus.

Mannen skal også ha banket kona en rekke ganger:

Sparket i sjette måned
Ved en anledning sparket han kona i magen mens hun var gravid i sjette måned.

Ved en anledning slo han kona en rekke ganger i ansiktet og på kroppen slik at hun fikk kraftige blåmerker.

Ved en anledning slo han kona i ansiktet så hun besvimte. Han instruerte deretter kona til å fortelle venner og kjente at hun hadde fått blåmerkene etter å ha blitt ranet på en bensinstasjon.

Ved en anledning slo han kona i ansiktet og på kroppen mens døtrene så på. Deretter tvang han kona til spytte på gulvet og slikke opp spyttet igjen.

Over en lengre periode truet han kona daglig med å voldta henne på en smertefull måte.

Flyttet med barna
Også barna fikk gjennomgå fra faren. Alle barna ble slått med kleshengere. Ved en rekke anledninger tok han sønnen inn på vaskerommet og slo ham. Sønnen ble også stengt ute på verandaen i vinterkulden som straff, samt nektet å spise middag med familien. En gang ble sønnen slått fordi han hadde mottatt en kake fra naboen.

Ved en anledning ble sønnen banket så kraftig at han måtte holde seg hjemme fra skolen i en uke. Ved andre anledninger var sønnen nær ved å besvime på grunn av farens voldsbruk. I tillegg er faren tiltalt for omfattende mobbing av sønnen gjennom hele oppveksten.

De tre døtrene fikk gjennomgå nærmest daglig med kleshengere, sammenrullede aviser og flat hånd. Jentene ble daglig truet med juling hvis de ikke gjorde som far sa, og ved en rekke anledninger ble de tre jentene også slått med knyttet hånd.

Etter 10 år med overgrep flyttet kona og de tre barna vekk fra barnefaren. Likevel fortsatte han å sjikanere dem med sms-meldinger. Han oppsøkte dem også på arbeid og i deres hjem til tross for at han var ilagt besøksforbud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.