*Nettavisen* Nyheter.

Mishandlet gravid kone

Mannen rev håret ut av hodet på sin kone mens hun var gravid i tredje måned.

(iBergen.no) Til konas protesterer ble mannen dømt til ubetinget fengsel i Bergen tingrett torsdag.

Strammet belte rundt halsen
I flere år har paret slitt med mannens voldelige utfall mot kona. Begge har opplevd volden som et problem og ektemannen gikk selv til familierådgivning for å få hjelp. Der fortalte han om hvordan han hadde slått kona med jevne mellomrom. Ved en anledning hadde han strammet et belte rundt halsen hennes til hun ikke fikk puste.

Mens kona var gravid i tredje måned gikk han til fysisk angrep på henne og dro dotter med hår ut av hodet hennes. Årsaken til overfallene på kona var at hun provoserte ham med krenkende og ydmykende utsagn mens de kranglet. Han ønsket å sette seg i respekt.

Da det kom fram under familierådgivningen at han utøvde vold mot kona foran barna, ble politiet varslet.

Angret
Under etterforskningen la mannen alle kortene på bordet. Det gjorde han også i retten, der han angrende fortalte at paret forsøkte å få samlivet til å fungere ved hjelp av terapi.

Kona ba om at mannen ikke skulle bli straffet, uten at det fikk betydning for domslutningen.

- Forstår alvoret
«Det legges vekt på hans forklaring om at han slo henne for at han ville hun skulle adlyde ham, vise ham respekt.» heter det i dommen.

Fordi det ikke har vært voldsepisoder siden paret begynte i terapi i 2006, konkluderte retten med at mannen hadde forstått alvoret og ønsket å forandre seg. Det førte til at retten kom fram til en deldom, der 60 dager må sones i fengsel, mens 60 dager ble gjort betinget.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag