Jonny Andre Risvik ble fredag formiddag funnet død i en bolig i Kampens gate.

I den forbindelse ble fem personer pågrepet og vil mandag framstilles for varetektsfengsling i Stavanger tingrett, skriver Rogalands Avis.

Politiet ønsker fengsling i fire uker der to av disse skal være i isolasjon.

Fengslingsgrunnlaget er bevisforspillelsesfare.

Foreløpig er de fem siktet for legemsbeskadigelse, men siktelsene vil trolig bli utvidet.

Da Rogalands Avis var i kontakt med Erik W. Rand, politiadvokat i Rogaland politidistrikt, i går kveld, satt Rand og jobbet med siktelsene.

- Jeg jobber med dem akkurat nå, uten at jeg på dette tidspunkt vil si noe om hva vi ender opp på, sier Rand til Rogalands Avis.

Trolig vil han og politiadvokat Karsten Monsen be om lukkede dører i forbindelse med fengslingen.

- Sjokkert og lei seg
Anne Kroken er forsvarer til en 26 år gammel mann.

- Han har gitt en omfattende forklaring og er innstilt på å forklare seg videre om sin rolle i saken. Han vil også samtykke til fengsling i fire uker, sier Kroken til Rogalands Avis.

Ifølge Kroken er hennes klient sjokkert, preget og lei seg over det som har skjedd.

- Og han hadde ikke ventet at det var dette som skulle bli utfallet, sier Kroken.

Store skader
Rogalands Avis kjenner til at det skal ha vært en bagatell som skal ha vært utløsende for mishandlingen som skal ha funnet sted i én til halvannen uke.

Risvik skal ha blitt utsatt for svært omfattende vold.

Også Atle Helljesen er forsvarer for en 26 år gammel mann som er siktet i saken.

- Min klient erkjenner ikke skyld, og sier at han ikke har noe med denne saken å gjøre og tar ikke ansvar for det som har skjedd, sier Helljesen til Rogalands Avis.

Gravid i 8. måned
Odd Rune Torstrup er forsvareren til den 26 år gamle kvinnen som er samboer med Helljesens klient.

- Dette er noe retten må ta stilling til, men jeg vil motsette meg fengsling av min klient.

Ifølge Torstrup er også hans klient et offer i denne saken og i den forbindelse viser han til at kvinnen er i et avhengighetsforhold til én eller flere av de siktede i saken.

Torstrup viser også til at hans klient er gravid i åttende måned og at det foreligger spesielle omstendigheter i forhold til 26-åringen.

- Samtidig er dette en veldig alvorlig sak der en på skikkelig vis finner ut hva som har skjedd. Men min klient har ikke hatt en særlig aktiv rolle og dette kan løses med at hun får meldeplikt, sier Torstrup.

Arvid Sjødin er forsvarer for 18-åringen som er siktet i saken.

- Min klient har ikke erkjent straffskyld, sier Sjødin.

Når det gjelder omfanget av mishandlingen sier Sjødin at politiet synes åpenbart å jobbe ut ifra at mishandlingen har pågått over tid.

Helene Haugland er forsvarer for en 15 år gammel jente som er siktet i saken. Haugland var i avhør med sin klient i går kveld.

- Jeg kan ikke si noe om det hun har forklart. Hun er tatt hånd om av barnevernet, og det jobbes med å få til et varetektssurrogat for henne, sier Haugland til Rogalands Avis.

Les flere saker hos Rogalands Avis!