*Nettavisen* Nyheter.

Misjonærer kastet ut fra transittmottak

Oslo (NTB): En kristen gruppe som kaller seg Tverrkirkelig nettverk (T-net) har fått besøksforbud etter å ha misjonert for å verve enslige asylsøkerbarn ved Hvalstad transittmottak i Asker.

27.02.13 04:59

Misjonærene har flere ganger besøkt beboerne på mottaket for å få med seg ungdommer på fest. Festene har vist seg å være kirkedisko med religiøs undervisning og bønn, skriver Aftenposten.

T-net skriver på sitt nettsted at gruppens hovedformål er å spre budskapet i Det nye testamentet, samt å skaffe disipler for Jesus Kristus. Avisen viser til en episode i oktober i fjor da en jente på mottaket skal ha blitt kontaktet av T-nets misjonærer på et tog. T-nets representant skal ha sagt at hun måtte konvertere til kristendommen slik at hun kunne få positivt svar på sin søknad hos Utlendingsdirektoratet (UDI).

Etter å ha fortsatt misjonærvirksomheten gjentatte ganger, til tross for å ha blitt avvist, har ledelsen på mottaket nå i samråd med politiet gitt T-net skriftlig forbud mot å besøke mottaket eller oppsøke beboerne.

T-net opplyser til avisen at de samarbeider med flere mottak og at de har skriftlig godkjenning fra UDI. Men UDI opplyser at man ikke er kjent med at noen slik avtale eksisterer. UDIs avdelingsdirektør Christine Wilberg sier videre at UDI ikke tillater at trossamfunn driver misjonsvirksomhet ved mottakene.

T-net beklager at asylsøkerbarn har blitt kontaktet uten å ha avklart møtene med ledelsen på mottaket. Alt rekrutteringsarbeid ved Hvalstad er nå avsluttet, opplyser organisasjonens leder Arne Dag Johansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.