Gå til sidens hovedinnhold

Misjonærer tiltalt for kidnapping

Prøvde å ta med seg 33 barn ut av Haiti.

Haiti har tiltalt misjonærene som prøvde å ta flere barn ut av landet. Misjonærene er ifølge CNN tiltalt for kidnapping, opplyser informasjonsminister Marie Laurence Lassegue.

De fem ble tiltalt samme dag som de møtte i retten i en høring i Port-au-Prince.

Samtlige av dem nekter straffskyld.

Fem kvinner og fem menn
De ti amerikanerne, fem kvinner og fem menn, ble før helgen arrestert da de prøvde å frakte 33 barn fra Haiti til nabolandet Den dominikanske republikk.

Amerikanerne opplyste at det dreide seg om foreldreløse barn. De hevder selv at de hadde planer om å starte et barnehjem i Den dominikanske republikk.

Senere viste det seg at de fleste av de 33 barna, som er fra to måneder til tolv år gamle, har familie som overlevde jordskjelvet.

De ti amerikanerne skal alle tilhøre en baptistmenighet i Idaho.

Her kan du se amerikanerne på vei inn i retten torsdag:

HTML EMBED

Mange foreldreløse
Haiti var et land med mange foreldreløse barn allerede før jordskjelvet rammet. I det fattige landet med ni millioner innbyggere, levde 380.000 barn på barnehjem. Noen av disse mistet foreldrene i de årlige oversvømmelsene landet opplever, eller de dødelige stormene som herjet øya både i 2004, 2005 og 2008.

Nå etter jordskjelvet er myndighetene ekstra på vakt for å hindre at menneskesmuglere forsyner seg av de forsvarsløse barna i landet.

Tidligere er det blant annet dokumentert at 15 barn forsvant fra et sykehus.

Flere hjelpeorganisasjoner og adopsjonsbyråer har tidligere advart mot adopsjon fra Haiti, nettopp på grunn av faren for menneskesmugling eller trafficking.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg