*Nettavisen* Nyheter.

Misjonen saksøkes av misjonærbarn etter overgrep

Stavanger (NTB): For første gang krever misjonærbarn erstatning fra norske misjonsorganisasjoner etter dokumenterte overgrep ved en av deres internatskoler. Tirsdag starter saken i Stavanger tingrett.

En ansatt ved misjonens internatskole i Taiwan har ifølge Stavanger Aftenblad erkjent å ha begått overgrep mot en elev på 1980-tallet. Den tidligere eleven mener misjonsorganisasjonene er erstatningsansvarlige, og tvistesaken går i Stavanger tingrett fra tirsdag og ut uka. Kvinnens krav er ifølge misjonsorganisasjonenes advokat på 4 millioner kroner.

Til tross for at det var fire norske misjonsorganisasjoner som drev skolen, har kvinnen bare stevnet Norsk Luthersk Misjonssamband og Den Evangelisk Lutherske Frikirke.

- Vi mener de to misjonsorganisasjonene har ansvar som følge av overgrep, omsorgssvikt og for måten overgrepet ble håndtert på da det ble kjent, sier kvinnens advokat, Øystein Hus, til Aftenbladet.

Misjonærbarns forhold på internatskoler har fått mye oppmerksomhet, men dette er første gang misjonærbarn saksøker misjonsorganisasjonene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag