RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Misjonær siktet for overgrep

Foto: - (Bergensavisen)
Kirkesamfunnet stilte misjonæren et ultimatum: Meld deg til politiet, hvis ikke gjør vi det.

Mannen i 40-årene fra Bergen meldte seg selv, men etter ett år ble saken henlagt.

Nye opplysninger gjorde at politiet pågrep mannen igjen mandag kveld. PC og dokumenter ble beslaglagt. Nå er mannen siktet for overgrep mot flere gategutter i Argentina, melder Bergensavisen.

BA kjenner til at det dreier seg om sedelighetsovertredelser.

Mannen i 40-årene fra Bergen meldte seg selv, men etter ett år ble saken henlagt.

Nye opplysninger gjorde at politiet pågrep mannen igjen mandag kveld. PC og dokumenter ble beslaglagt. Nå er mannen siktet for overgrep mot flere gategutter i Argentina.

BA kjenner til at det dreier seg om sedelighetsovertredelser.

Overgrep
- Jeg kan bekrefte at en person er pågrepet. I dag vil det bli tatt stilling til om siktede skal fremstilles for varetektsfengsling, sier politioverbetjent Bent Raknes til BA.

Etter det BA kjenner til er det mistanke om et fåtall overgrep mot gategutter, noen av dem er mindreårige.

Forsvarer Stein Erik Ottesen bekrefter overfor BA at han bisto den siktede bergenseren i et avhør i går. Han ville i går ikke svare på hvordan klienten stiller seg til siktelsen.

- Jeg har foreløpig ingen kommentarer til saken, sier Ottesen.

I perioden 2001 til 2005 var bergenseren misjonær for en kristen menighet i Sunnhordland i Argentina. Mannen hadde med seg familien og barna til Sør-Amerika.

På slutten av oppholdet kom det frem at mannen skal ha utnyttet gategutter seksuelt. Misjonæ­ren fikk sparken på dagen, og senere utstøtt fra menigheten. Ekteskapet ble oppløst, og i dag fremstår han som homofil på kontaktsider på internett. Mannen jobber i dag i skoleverket.

Gategutter
- Vi fikk de første overgrepsmeldingene i november 2005, fire år etter at han reiste ned, sier Kjell Tangen, medlem i misjons- og hjemmeutvalget i De Frie Evangeliske Forsamlinger.

Tangen var leder for kirkesamfunnet da saken ble kjent i 2005.

- Meldingene kom fra enkeltpersoner i Argentina. Jeg vil ikke utdype hvor mange personer de er snakk om, eller hva slags overgrep det dreier seg om. Det eneste jeg kan si er at det gjelder forhold som ikke er forenlig med hans tjeneste som misjonær, sier Tangen.

Kirkesamfunnet i Sunnhordland sendte umiddelbart ut en delegasjon for å avklare hva som hadde skjedd, og for å hente mannen hjem.

Henlagt
Våren 2006 ba ledelsen i trossamfunnet mannen om å melde seg til politiet, hvis ikke ville de gjøre det. Han valgte å gjøre det selv.

I januar 2007 ble saken henlagt. I juni i år ba kirkesamfunnet politiet gjenoppta etterforskningen.

- Vi ønsket saken gjenopptatt og visste at vi trengte nye bevis. Derfor sendte vi to medlemmer til Argentina for å undersøke mer og samtale med de berørte parter, forteller Tangen.

Materialet ble overlevert politiet i Bergen på fredag.

Ifølge Tangen dreier det seg om overgrep begått nord i Argentina, i Tucumán-området og sentralt i Cordoba-området.

Han ønsker ikke å utdype hva slags informasjon politiet fikk, og henviser til at saken nå ligger hos politiet.

Les flere nyheter fra Bergen i BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere