Gå til sidens hovedinnhold

Misjonssambandet åpner for å kaste ut medlemmer som lever i strid med Guds ord

Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) har besluttet at medlemmer som «lever i strid med Guds ord» kan fratas medlemskapet.

– Kirketukt er noe som er lite praktisert i Norge i dag, kanskje fordi det er svært krevende. Samtidig er det et bibelsk anliggende, og derfor ønsker vi å holde det fram, sier Kåre Johan Lid, daglig leder i NLM Norge til Vårt Land.

Dersom NLM-medlemmet etter gjentatte oppfordringer fra forsamlingens ledelse ikke lever i overensstemmelse med Bibelen og NLMs grunnregler og retningslinjer, kan personen, som en ytterste konsekvens, miste medlemskapet.

Les også: Hvis du er en heterofil hedning på flukt, så blir det ikke mye hjelp å få fra Norge

NLM vil ikke si hva som konkret kan føre til at de kaster ut folk.

– Poenget er at det skal ligge en lang og omsorgsfull veiledning hvor det siste som bør vurderes er eksklusjon. Veiledning skjer gjennom forkynnelse, undervisning og samtale. Det avgjørende spørsmålet er jo om vedkommende vil la seg veilede av Bibelen eller ikke, sier Lid.

Les også: Den katolske kirke tilgir de koronasmittedes synder

Kirketukt:
Kirketukt er en type straffetiltak som kirken bruker overfor medlemmene sine hvis de bryter med kirkens grunnleggende normer. Slike medlemmer vil helt eller delvis bli utelukket fra det kirkelige fellesskapet i kortere eller lengre tid.

De norske bestemmelsene omkring dette hadde sin bakgrunn i Christian Vs Norske Lov av 15. april 1687. Kilde: Wikipedia.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger