Gå til sidens hovedinnhold

Mislykkede innbrudd, branner og fyllekjøring

Mens vanlige folk åpnet første luke i julekalenderen, prøvde tyver å åpne safen i en butikk i Prinsdal. Les mer om mislykkede innbruddsforsøk, branner og fyllekjøring i politiloggen.

VÅRT DISTRIKT: Politiet er stadig på fartenog får også mange tips om ulovligheter og ulykker fra innbyggerne i bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand.

Her er et utdrag av politiloggen fra mandag 1. desember til fredag 5. desember.

LES OGSÅ: Lastebil sperret trafikken på Oppsal

Klarte ikke åpne safe

PRINSDAL: Mandag 1. desember ble det oppdaget at uvedkommende hadde brutt seg inn hos Bogerud Tekstil i Prinsdal ved å knuse et vindu i annenetasje. Tyvene hadde også forsøkt å åpne en safe uten å lykkes med det. Åstedet ble undersøkt av politiet.

Kjørte i feil fil

OPPSAL: En 43 år gammel mann ble sist mandag innbrakt til sentralarresten, etter mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand og for å være i besittelse av narkotika. Mannen ble pågrepet etter at politiet fikk melding om vinglete kjøring og kjøring i feil fil i Vetlandsveien.

Stoppet ikke for politiet

MORTENSRUD: Natt til tirsdag 2. desember forsøkte politiet å stanse en bil på E6 utover mot Mortensrud. Først etter at de hadde slått på både blålys og sirener stoppet sjåføren, som påsto at han ikke hadde skjønt at de prøvde å stanse ham. Det viste seg at mannen heller ikke hadde skjønt at man må ha gyldig førerkort for å kjøre bil. Førerkortet hans var nemlig inndratt ved en tidligere anledning. Denne gangen ble han anmeldt for ulovlig kjøring.

LES OGSÅ: Stjal mat og ville stikke av

Biler i brann

BOGERUD/PRINSDAL: Bilbranner oppstår jevnlig i distriktet vårt, av ymse årsaker. Tirsdag morgen fikk nødetatene melding om bilbrann i Eterveien og onsdag kveld begynte en bil å brenne i Nedre Prinsdalsvei. Den første bilbrannen startet mens eieren kjørte, men ble raskt slukket og det ble ikke personskader. Den andre bileieren hadde visstnok forsøkt seg som mekaniker da brannen oppsto, og ble kjørt til legevakten med brannsår på det ene beinet.

Kjørte på søppelbil

LAMBERTSETER: Tirsdag formiddag rykket politiet ut etter melding om en trafikkulykke mellom en personbil og en søppelbil i Mellombølgen. Personbilen hadde trolig forsøkt å krysse veien foran søppelbilen, noe som resulterte i en kollisjon. Personbilen måtte taues vekk, men det var ikke behov for ambulanse.

Tok tyver på fersken

HØYENHALL: Tirsdag formiddag rykket flere politipatruljer ut til Steinborgveien, etter melding om at det pågikk et innbrudd i en bolig. En tyv ble pågrepet inni huset og én utenfor. Det var en mann på 19 år og en kvinne på 24 år som sto bak innbruddet. Mannen ble også anmeldt for bæring av kniv.

Hett på Jacob’s

HOLTET: Klokken 19.30 sist tirsdag fikk nødetatene melding om brann i en bygning i Ekebergveien. Stedet var delikatesseforretningen Jacob’s, og brannen viste seg å være røykutvikling fra en overopphetet vifterem. Fire mennesker hadde fått i seg røyk og ble sjekket for det, og lokalene måtte luftes ut.

Bortviste ungdom

MORTENSRUD: Flere ungdommer samlet seg tirsdag kveld ute på torget på Mortensrud. Stemningen hadde roet seg da politiet kom til stedet etter meldinger om slåsskamp, og bråkmakerne hadde forsvunnet i retning kirken. Politiet kontrollerte og bortviste fire ungdommer i alderen 13-16 år, uten å få klarhet i hvorfor tumultene hadde oppstått.

Tørrkokte maten

OPPSAL: Onsdag formiddag rykket nødetatene ut til Oppsaltoppen etter å ha fått melding om røyklukt i en oppgang og mulig brann. Det hele skyldtes mislykket matlaging, i form av tørrkoking.

Avbrøt innbrudd

BJØRNDAL: Onsdag kveld forsøkte flere uvedkommende visstnok å ta seg inn i en leilighet i Seterbråtveien. Flere politienheter dro til stedet, men da var både de mistenkte og bilene deres borte. Det er uklart hvorfor de hadde forsøkt å ta seg inn i boligen og så dratt videre.

Nytt innbrudd på skolen

PRINSDAL: Natt til fredag fikk politiet melding om skadeverk og mulig innbrudd på Prinsdal skole. Her var det blitt knust vinduer, og nærmere undersøkelser viste at noen hadde vært inne i et rom og tatt penger. Politiet lette etter spor med hundepatrulje, men uten resultat. Det er ikke lenge siden forrige gang det var innbrudd på Prinsdal skole.

LES OGSÅ:

Statens vegvesen vil ikke flytte bomringen på Abildsø

Håper å gjenåpne Ekebergbanen 11. desember

Her selger de 3500 liter alkohol i uka

Nå må bilene vike på Abildsø

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter