RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik H. Mathiesen/SCANPIX

Mislykket faksjakt

Sist oppdatert:
Leteaksjonen hjemme hos Carl Fredrik Seim mandag kveld etter fakskvitteringer, har foreløpig ikke gitt resultater.

– Jeg gikk gjennom noen kartonger hvor jeg trodde de kunne være, men de siste journalene jeg fant var fra 2005, sa Seim i Bergen tingrett tirsdag.

Les saken i Bergensavisen

I rettssaken mot Seims tidligere kompanjong, Tor Arne Uppstrøm, ble fakskvitteringene et sentralt tema mandag. Uppstrøm har hele tiden hevdet at han ikke visste hvor de tolv millioner kronene som Seim overførte til ham kom fra.

Seim har forklart at Uppstrøm var fullt informert om at det var penger fra Mjellem & Karlsen, lån han fikk blant annet til en gård i Frankrike og til et kunsthandlerfirma som Uppstrøm var involvert i.

I forretningsdriften til Seim og Uppstrøm var det dårlig med skriftlige avtaler. Seim forklarte i går at han var i kontakt med Uppstrøm opptil 10-30 ganger daglig i løpet av ett år. Han mente at han også hadde kvitteringer på alle faksene han hadde sendt til Uppstrøm i 2002.

Seim forklarte tirsdag at faksmaskinen sto i husets første etasje, men boligen hadde vannskader for fem år siden, og Seim forklarer at han kastet masse papirer.

– Men kvitteringene kan også ligge i politiets beslag som jeg har fått tilbake, det har jeg ikke hatt tid til å gå igjennom. Den gamle faksmaskinen har jeg ennå, så det kan være mulig å hente ut opplysninger fra den, fortalte Seim.

– Vi får tenke på hva vi gjør, kommenterte aktor, politiadvokat Ole Bjørn Mevatne.

Les flere saker i BA her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere