*Nettavisen* Nyheter.

Mislykket tidsreise

«Timesplitters: Future Perfect» har det forgjengerne mangler. Desverre er tiden gått fra det.

«Timesplitters» er kjent for rare figurer, aper og en flerspillermodus som overgår det legendariske «Goldeneye». Alt er på plass i «Future Perfect», og med en ordentlig enspillermodus bør det være duket for en fest som varer til soloppgang.

Uheldigvis blir det bare et utvidet vorspiel. Enspillermodusen når ikke opp til «Halo 2». Du styrerer en agent som reiser rundt i tiden og samler tidskrystaller. Brettene er varierte og mange. Du skal bekjempe zombier i 1994 og redde kjæresten til en hemmelig agent på 50-tallet.

«Free Radical» har latt hjernen stå på auto når brettene ble konstruert. De er godt håndverk, men du sitter hele tiden med følelsen av å ha sett og gjort det meste før. Utviklerne har rappet elementer fra andre spill, og satset på at ingen ser dem. Heldigvis er det en god del sekvenser som er så spennende at du ikke tenker over det. Når et kamphelikopter sirkler over toget du befinner deg på, finnes det viktigere ting.

Ethvert skytespill har fiender, og «Timesplitters: Future Perfect» er intet unntak. Motstanderne kommer i mange farger og fasonger, både synlige og usynlige. Samtlige deler ut store mengder skade. Utviklerne har fylt rom etter rom til randen med fiender, og dessverre blir spillet frustrerende og ikke utfordrende. Ofte dør du nesten før døra har gått opp. Heldigvis har Free Radical noen steder moderert seg litt, og disse viser hvor morsomt «Timesplitters: Future Perfect» kunne blitt.

Opplevelsen er bedre sammen med andre. «Timesplitters: Future Perfect» lar deg gå gjennom hele eventyret med en venn. Alt blir enklere når medhjelperen din har hjerne, og dermed reagerer og sånt. I tilegg byr spillet på en rekke flerspillermoduser, både for deg med og uten Xbox Live. Du kan blant annet konkurrere om å ha flest mulig liv på samvittigheten eller sørge for at det berømte flagget er innom ditt lag sin base flest ganger.

«Future Perfect» er det første «Timesplitters»-spillet med blod og gørr, men grafikken er like sjarmerende som før. Figurene ser snodige ut, og omgivelsene er flotte å se på. Uheldigvis har spillet en stygg uvane for å hakke i tomme rom, mens det klarer uteareal fulle av fiender uten problemer.

Morsomt sammen med andre, og passe alene. Slik oppsummerer vi «Timesplitters: Future Perfect». Uheldigvis for Free Radical er oppsummeringen av «Halo 2» lik, bare med noen heftige superlativer. Er du ferdig med Bungie sitt mesterverk og må ha et nytt førstepersonsskytespill, er dette verdt en titt. Andre bør holde seg unna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag