Gå til sidens hovedinnhold

Miss Universe fjernet Guantanamo-skryt

Dayana Mendoza har endret oppfatning om Guantanamo.

Miss Universe, Dayana Mendoza, mener ikke lenger at den amerikanske Guantanamo-basen på Cuba er et «avslappende» og «vakkert» sted.

Hyllesten var å finne på den venezuelanske skjønnhetsdronningens blogg, etter at hun i forrige uke fikk en omvisning på den utskjelte militærbasen der fanger fra hele verden holdes innesperret.

– Vi hadde det kjempegøy. Jeg hadde ikke lyst til å dra, skrev Mendoza, som også skrøt uhemmet av stranda og badevannet ved basen.

Fangene i leiren nevnte hun bare i en bisetning og uten å ytre ett kritisk ord om det som Norge og flere andre land har stemplet som en skamplett for USA.

Menneskerettighetsorganisasjoner og tidligere fanger har fortalt om systematisk tortur og mishandling i leiren, som president Barack Obama har lovet å stenge.

– Jeg så fengselet der de får dusje, kan slappe av med filmer, kunststudier og bøker, skrev Miss Universe, som mente at fangeleiren var et «svært interessant» sted.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og besto av alt fra hånlatter til kritikk fra hjemlandet Venezuela der enkelte mente at Mendoza bidro til å gi dem et dårlig rykte.

Onsdag forsvant da også Guantanamo-hyllesten fra Mendozas blogg, for i stedet å bli erstattet av en kommentar fra presidenten i Miss Universe-organisasjonen, Paula M. Shugart.

– Mendoza refererte til den gjestmildhet hun ble møtt med da hun besøkte medlemmer av det amerikanske forsvaret deres familier, presiserer Shugart.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken