RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Missene viste muskler

Foto: AP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Miss Italia fløy i spagat gjennom lufta, men fikk ikke finaleplass av den grunn. Slik lader jentene opp til Miss World.

(SIDE2:) Nedtellingen til årets Miss World-kåring er i gang. 103 jenter fra verden over skal konkurrere om den høythengende tittelen. Selve finalen avvikles 30. september i den polske hovedstaden Warshawa, men delkonkurransene er i full gang.

Tirsdag kåret man Miss Sports, der vinneren automatisk blir sikret plass i semifinalen i hovedkonkurransen til Miss World. Svetten silte, og det var mange sterke deltagere. Blant annet med Miss Italia som formelig lå i spagat i lufta da hun gjennomførte lengdehoppet. Det holdt til finaleplass i sportskonkurransen, men ikke seier. Den gikk til Miss Canada, Malgorzata Majewska.

Fra Norge i år deltar Tonje Elise Skjærvik. Personlig nådde hun ikke opp i tirsdagens konkurranse, men hennes verdensdel (nordlige Europa) ble rangert som den tredje beste etter tevlingen.

SE BILDENE FRA DEN SISTE UKEN HER

Kåret Miss bikini

Dette er den andre delkonkurransen som har blitt avviklet i misseleiren. 7. september stilte alle deltagerne i bikini til kåring av Miss World Beach. Her ble det Miss Venezuela, Alexandra Federica Guzman Diamante, som gikk sierende ut av konkurransen.

Også hun er derfor sikret plass i semifinalen til Miss Worlds hovedkåring.

Miss Diamante jobber til daglig som tv-vertinne i hjemlandet og er med andre ord vant til mediesirkuset rundt sin egen person. Med delseieren er hun en av de heteste navnene under årets Miss World, og troner høyt både hos bookmakerne og i det ledende nettstedet GlobalBeauties sin favorittbørs.

Svensk favoritt

De siste årene har Norge fått mye oppmerksomhet for sine kandidater i internasjonal sammenheng. Helene Tråsavik ble tippet som en av favorittene i fjor, og endte på topp 15. Mens Kathrine Sørland gjorde det stort med en fjerdeplass i Miss World i 2002.

I år har det ikke stormet like mye om den norske deltakeren.

Fra nord-Europa er det for øvrige svenske Cathrin Skog som har fått mest oppmerksomhet. Hun er blant annet tippet som en av de heteste deltagerne fra vår del av verden.

Humant budskap

Det har ellers vært en hektisk uke for årets deltakere. De har vært på flere forskjellige oppdrag, og har blant annet fått hilse på Polens tidligere president, Lech Walesa, da de besøkte et minnesmerke for avdøde verftsarbeidere.

Og de har besøkt et sykehus for barn i Gdynia, som ligger i den nordlige delen av landet. Herfra gikk det blant annet bilder verden rundt av jentene sammen med fem år gamle, kreftsyke Kasia. Det har med andre ord vært en forberedelse som også er blitt preget av alvor, for de unge jentene.

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere