RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistanke om Ebola-smitte i New York

Et bilde av en del av et ebolavirus tatt med elektronmikroskop.
Et bilde av en del av et ebolavirus tatt med elektronmikroskop. Foto: Handout (Reuters)
Sist oppdatert:
En mann som nylig var på reise i Vest-Afrika, er innlagt på sykehus i New York med symptomer som har ført til mistanke om at han kan være smittet av ebola.

Leger ved Mount Sinai Hospital mener det er mest sannsynlig at mannen ikke har den fryktede sykdommen. Grundige tester blir likevel gjennomført for å finne ut hva som feiler ham.

Høy feber er et av symptomene som førte til mistanke om at han kan være smittet av ebolaviruset. Mannen ankom sykehuset mandag morgen lokal tid og er innlagt på isolat.

Fra før er det kjent at to amerikanske hjelpearbeidere er blitt smittet av ebola mens de har jobbet i områdene i Vest-Afrika som er rammet av sykdommen.

Ny medisin
En av dem er fløyet tilbake til hjemlandet og innlagt på sykehus i Atlanta, hvor han skal være på bedringens vei.

Den andre, en 59 år gammel misjonær, er ventet tilbake til USA tirsdag. Hun vil da bli innlagt på samme sykehus i Atlanta.

De to amerikanerne som er bekreftet smittet av ebola, er blitt behandlet med en ny medisin som ikke tidligere er testet på mennesker.

- Blitt bedre
Både legen Kent Brantly og misjonæren Nancy Writebol (59) er blitt bedre etter at de tok medisinen, ifølge den kristne organisasjonen Samaritan's Purse, som er med og driver prosjektet i Liberia hvor amerikanerne jobbet da de ble smittet.

Medisinen de er blitt behandlet med, produseres av selskapet Mapp Biopharmaceutical og er tidligere testet på apekatter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere