Mistanke om prostitusjon på mottak

Foto: (Glåmdalen)

Ingen er pågrepet etter de fire brannalarmene som ble utløst tirsdag, men politiet skal ha fått mistanke om andre kriminelle handlinger ved transittmottaket på Haslemoen.

11.08.10 16:28

Brannalarmen ved mottaket ble utløst fire ganger tirsdag kveld, og tre polititjenestemenn ble på stedet til over midnatt for å etterforske saken.

- Vi forsøkte å finne ut hvem som utløste alarmene, men det kom ikke fram nok opplysninger. Vi har ikke pågrepet noen, forteller Bjørn Fredrik Monné i Solør-politiet til Glomdalen.no.

Han legger til at brannalarmen ikke har blitt utløst i dag.

Mistenker prostitusjon

De mange utrykningene i sommer og tilstedeværelsen på mottaket har gitt politiet informasjon om mer enn uro og brannstiftelser.

- Vi har en klar mistanke om at kriminelle handlinger planlegges og styres fra transittmottaket, ja, sier lensmannen i Våler og Åsnes, Bjørn Trumet til NRK.

- Vi har kommet inn bak teppet og fått mye informasjon som vi nå jobber videre med, sier lensmann Trumet.

I følge NRK sikter han til mistanke om at både prostitusjon, smugling og voldsepisoder blir planlagt og organisert fra mottaket.

- Vi har ikke så mye konkret ennå, men en klar mistanke. Vi har satt i gang etterforskning i blant annet en prostitusjonssak. Det er mest sannsynlig at det blir organisert på mottaket, men at det foregår et annet sted, sier Trumet.

Les flere nyheter fra Glåmdalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.