Gå til sidens hovedinnhold

Mistanke om smøring i PBE

En skasbehandler i Plan- og bygningsetan (PBE) er mistenkt for å ha mottatt penger fra en eiendomsutvikler mot å gi rask behandling og godkjenning av søknader.

Oslo: Saksbehandleren er suspendert med øyeblikkelig virkning mens påstandene undersøkes. En kilde utenfor etaten har fremsatt påstander om at saksbehandleren skal ha mottatt penger fra en eiendomsutvikler mot å gi rask behandling og godkjenning av søknader. Det er foreløpig uklart hvor mange saker og hvilke beløp det dreier seg om. Saksbehandleren avviser påstandene om at han skal ha mottatt penger for saksbehandling.

- Etaten ser svært alvorlig på påstandene og vil gjøre alt for å komme til bunns i saken. Vi er en betydelig myndighetsutøver i Oslo, og tåler selvsagt ikke noen form for uregelmessigheter fra våre medarbeidere i utøvelsen av myndighetsrollen. Vi vet ennå ikke hva som faktisk har skjedd eller omfanget, men uansett er enhver handling som sår tvil om uhildret saksbehandling helt uakseptabel, sier etatsdirektør Ellen de Vibe i en pressemelding.

- Jeg vil understreke at vi ikke vet om medarbeideren er skyldig i påstandene. Ingen er forhåndsdømt. Suspensjonen gjelder mens sakens fakta undersøkes. Forholdet vil bli politianmeldt for at hendelsesforløpet skal bli grundig avklart.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted