RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistanke om svinesykdom i Nordland

Det er et foreløpig resultat fra prøver som har gitt grunn til mistanke om MRSA hos svin i Nordland. Det endelige resultatet blir klart over påske.Foto: Heiko Junge / Scanpix .
Det er et foreløpig resultat fra prøver som har gitt grunn til mistanke om MRSA hos svin i Nordland. Det endelige resultatet blir klart over påske.Foto: Heiko Junge / Scanpix . Foto: Heiko Junge
Sist oppdatert:
Mattilsynet mistenker å ha funnet et tilfelle av antibiotikaresistente stafylokokker (MRSA) blant griser på en gård i Nordland.

Den aktuelle gårdens to andre svinebesetninger er nå båndlagt for å hindre eventuell smittespredning, skriver NRK.

Det er et foreløpig resultat fra prøver som har gitt grunn til mistanke. Det endelige resultatet blir klart over påske.

– Det er prøver fra Mattilsynets årlige overvåkings- og kartleggingsprogram som har gitt oss mistanke. Vi har fremdeles som mål å holde denne bakterien borte fra norske svinebesetninger. Dersom prøven er positiv, vil det bli foretatt sanering ved den berørte gården. Det vil si fullstendig desinfisering av gården og nedslakting av alle dyrene, sier Karen Johanne Baalsrud, seksjonssjef for dyrehelse i Mattilsynet i en pressemelding.

Det er uklart hvorvidt det er noen sammenheng mellom denne mistanken og tidligere påvisninger av MRSA-smitte i Midt-Norge og Nord-Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere