Mistenkelig dødsfall i Bodø

Foto: Gull H. Pedersen (Avisa Nordland)

Politiet i Salten innleder etterforskning etter at en mann i 60-årene sist uke ble funnet død i sitt hjem.

27.08.10 19:00

BODØ (Avisa Nordland): Politiet i Salten etterforsker nå et mistenkelig dødsfall etter at en mann sist uke ble funnet død i hjemmet sitt i Høgåsen 6 på Tverlandet utenfor Bodø, skriver politiet i en pressemelding.

Undersøkelser i leilighet
Dødstidspunktet er ikke klart, men en foreløpig obduksjon viser at mannen i 60-årene har skader som kan ha forårsaket dødsfallet.

- Politiet etterforsker saken for å avklare hva som har skjedd og om avdøde har vært utsatt for en straffbar handling. Blant annet blir det foretatt en rundspørring i nærområdet for å kartlegge avdødes bevegelser i tiden forut for dødsfallet. I tillegg blir mannens leilighet undersøkt av kriminalteknikere, og eventuelle vitner vil bli avhørt, sier politiinspektør Heidi Kløkstad ved Salten politidistrikt til Avisa Nordland.

Kløkstad ønsker ikke å si noe om hvilke skader det er snakk om, annet enn at skadene mannen har pådratt seg er årsaken til dødsfallet.

- Familie varslet
- Mannen har ikke dødd av sykdom. Han er påført dødelige skader, men om de er kommet som følge av en ulykke, uhell eller ved at noen har påført mannen skade, er for tidlig å si. Mannen ble funnet torsdag i boligen sin på Tverlandet, etter at familie varslet om dødsfallet. Representanter fra borettslaget og politiet fant siden mannen død hjemme i boligen, hvor han bodde alene, sier Kløkstad.

Hun sier politiet nå har full fokus på å kartleggge mannens bevegelser, hvor han har vært, hvem han har vært sammen med i tiden forut for dødsfallet.

- Andre spørsmål som melder seg er hvor er åstedet, og hvem som eventuelt står bak, sier Kløkstad.

Trenger tolk
Hun sier at rundspørringen vil ta noe mer tid, ettersom det er et asylmottak i nabolaget hvor rundspørringen foregår, finnes beboerne som ikke snakker norsk.

- Ellers har jeg veldig lite å gå ut med akkurat nå, sier politiinspektøren.

Politiet er interessert i opplysninger om avdødes bevegelser i tidsrommet fra tirsdag 17. august og frem til han ble funnet død i leiligheten sin om ettermiddagen torsdag 19. august.

Tips kan gis på telefon 75 54 58 00.

Les flere saker hos Avisa Nordland her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.