*Nettavisen* Nyheter.

Mistenkelig dødsfall i Troms – siktet erkjenner ikke straffskyld

 

KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere fra politiet er på plass utenfor bygget for en mann er funnet død. Politiet omtaler dødsfallet som mistenkelig. Foto: Øystein Solvang/Nordlys

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for kroppskrenkelse etter at mann i 50-årene ble funnet død på Vengsøya utenfor Kvaløya i Tromsø torsdag. Siktede erkjenner ikke straffskyld.

03.10.19 22:21

Politiet anser dødsfallet som mistenkelig.

- En person er pågrepet og siktet for kroppskrenkelse. Politiet jobber fortsatt på Vengsøya. Siktede er i politiet sin varetekt og vil bli avhørt utover kvelden, opplyste Anita Hermandsen, Stasjonssjef Tromsø Politistasjon, i en pressemelding torsdag kveld.

Torsdag kveld ble den siktede mannen i slutten av 20-årene avhørt av politiet. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag grunnet fare for bevisforspillelse, opplyser politiet i en pressemelding.

Den siktede er en norsk mann som er kjent for politiet fra tidligere. Han ringte selv politiet og møtte opp på et avtalt sted. Siktedes forsvarer, advokat Ken Olav Warth, opplyser til VG at klienten ikke erkjenner straffskyld.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Det jeg kan si, er at han har gitt en forklaring til politiet om hendelsesforløpet, sier Warth.

Kjent for politiet

Torsdag kveld ble siktede avhørt av politiet. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag grunnet fare for bevisforspillelse, opplyser politiet i en pressemelding.

Den siktede er en norsk mann i slutten av 20-årene. Han er kjent for politiet fra tidligere, og ringte dem selv og møtte på et avtalt sted.

Politiet jobber torsdag ettermiddag på Vengsøya, hvor den døde mannen ble funnet.

Siktedes forsvarer, advokat Ken Olav Warth, sier til NTB at han foreløpig ikke har vært i kontakt med sin klient og derfor ikke vet hvordan vedkommende stiller seg til siktelsen.

Avdøde, en mann i 50-årene med utenlandsk opprinnelse, blir obdusert fredag. Politiet sier de ikke kan si noe om dødsårsak før den foreløpige obduksjonsrapporten er klar.

Les også: Mistenkelig dødsfall på øy i Troms – nabo hørte rop og skrik

Sikret fotavtrykk

Bilder fra stedet der mannen i 50-årene ble funnet, viste flere kriminalteknikere ved et bygg tilknyttet et fiskemottak. Ifølge iTromsø sikret teknikerne blant annet fotavtrykk på stedet. Totalt ble ti–elleve politifolk sendt til øya, skriver NRK.

– Ut fra siktelsen er det naturlig å tenke seg at det har vært en konfrontasjon, sier Ken Olav Warth til Nordlys.

Troms politidistrikt meldte om funnet av den døde mannen rett før klokka 13 torsdag ettermiddag. Utover ettermiddagen jobbet flere etterforskere på funnstedet. Det er også blitt gjennomført en rekke vitneavhør, ifølge politiet.

– Vi har begynt å danne oss et bilde av hva som har skjedd, men helt sikre er vi ikke – ettersom vi ikke har snakket med siktede ennå. Vi er veldig, veldig tidlig i etterforskningen. Håpet er at avhøret av ham kan gi oss flere svar, sa politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø til Nordlys før avhøret torsdag kveld.

Avdøde er av utenlandsk opprinnelse og vil bli obdusert fredag. Politiet sier de ikke kan si noe om dødsårsak før den foreløpige obduksjonsrapporten er klar.

Les også: Nordmann drept i USA - skutt av egen svigerfar

Nabo hørte høye lyder

En nabo til fiskebruket på øya sier til iTromsø at han i 2-tiden natt til torsdag ble oppmerksom på noen høye lyder, trolig fra kaia nedenfor fiskemottaket. Han reagerte på roping og skriking, men hørte ikke hva som ble sagt.

Halvard Johansen, som er daglig leder i fiskebruket Henry Johansen AS, sier at mannen ble funnet i en leilighet nær fiskemottaket.

Vengsøya ligger nordvest for Tromsø og har rundt hundre fastboende.

Troms politidistrikt meldte om funnet rett før klokka 13 torsdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.