*Nettavisen* Nyheter.

Mistenkelig gjenstand i Trondheim er ikke eksplosjonsfarlig

Politiet har satt opp sperringer rundt bygningen der gjenstanden ble funnet. Foto: Per Atle Eliassen

Område i Trondheim avsperret etter funn av sylinder med lunte.

04.04.14 20:50

SISTE: Den mistenkelige gjenstanden som ble funnet i en bygård i Trondheim, er ikke eksplosjonsfarlig, opplyser politiet til VG.

Bombegruppa fra Oslo politidistrikt har undersøkt den 30-40 centimeter lange sylinderen fredag kveld etter mistanke om at det kunne være en bombe.

To personer er siktet og tatt inn til avhør etter at en sylinder med bombe-ingredienser ble funnet i Trondheim.

Det bekrefter operasjonslederen i Sør-Trøndelag politidistrikt overfor NTB. De to personene har forklart seg for politiet. En av dem er bosatt i området, ifølge NRK.

Bombegruppa på plass

Klokken 19.30 ankom Oslo politidistrikts bombegruppe Trondheim. Bombegruppen ble tilkalt etter at en mistenkelig gjenstand ble funnet i en bygård i Aslak Bolts gate fredag ettermiddag.

– Innretningen har flere av de ingrediensene som en hjemmelagd bombe har, sier politiets innsatsleder Tom Åge Dahl til NRK.

– For at en bombe skal gå av, må den ha en tennsats og en strømkilde, derav kablene. Sånn sett ligner dette mistenkelig på en bombe, sier han.

En boligblokk på Lademoen i Trondheim er evakuert, og området rundt den er sperret av etter funnet av det som kan være en bombe.

Klikk på bildet for å forstørre.

Området rundt en boligblokk på Lademoen i Trondheim er evakuert etter funn av en mistenkelig gjenstand. Ifølge politiet inneholder gjenstanden ingredienser som brukes i hjemmelagde bomber. Foto: (Googlemaps)

Stedet der plastsylinderen ble funnet er på Lademoen, like ved Innherredsveien.

Adresseavisen skriver at et bombeteam fra Oslo er på vei til Trondheim. De er i ferd med å analysere bilder av innretningen, tatt av politi på stedet.

Alle nødetater på plass

-Vi fikk melding om at noen hadde funnet en plastsylinder med lunte på, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Brannvesenet fikk melding om situasjonen klokken 14.40.

Brannvesen på stedet har lagt ut vannslanger i beredskap, men ingen av tjenestemennene er kledt i verneutstyr som er spesialisert for eksplosiver.

Også ambulanse er på stedet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politi og brannvesen utenfor bygården i Aslak Bolts gate i Trondheim. Foto: Joakim Halvorsen (NTB scanpix)


Klikk på bildet for å forstørre.

Et område på Lademoen i Trondheim er avsperret og en boligblokk evakuert etter funn av noe som kan være eksplosiver. Politiets bombegruppe er på vei. Foto: Joakim Halvorsen (NTB scanpix)


HTML EMBED
HTML EMBEDSaken oppdateres.


Nettavisen oppdaterer saken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.