RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Montasje av logoene til den amerikanske og nordkoreanske romfartsorganisasjon, henholdsvis NASA og NADA.
Montasje av logoene til den amerikanske og nordkoreanske romfartsorganisasjon, henholdsvis NASA og NADA.

Mistenkelig likt navn og logo

Sist oppdatert:
- Dessverre har ingen fortalt Nord-Korea hva NADA betyr på spansk.

Den nordkoreanske romfartsorganisasjonen NADA (National Aerospace Development Administration) har lansert en ny logo i forbindelse med organisasjonens første jubileum. Logoen ligner mistenkelig mye på logoen til den amerikanske romfartsorganisasjonen, NASA. Navnet på de to organisasjonene er heller ikke helt ulike.

Nada betyr «ingenting» på spansk, hvilket er en rettferdig betegnelse for bragdene til den nordkoreanske romfartsorganisasjonen, skriver The Independent.

- Dessverre ser det ikke ut til at noen har informert dem om hva NADA betyr på spansk, skriver den amerikanske avisen The Huffington Post.

Hittil har nordkoreanerne klart å skyte opp én satellitt i bane rundt jorden. Men satellitten antas å være mislykket, ettersom den angivelig sender ingen signaler tilbake til jorden.

Før dette hadde Nord-Korea hatt fire mislykkede satellittoppskytninger.

Det nordkoreanske regimet hevder overfor omverden at de kun har fredelige hensikter med romfartsprogrammet. Men USA og Japan mistenker Nord-Korea for å utvikle missilteknologi som kan anvendes til landets kjernevåpen, og dermed utvikle langtrekkende atomvåpen.

- Nord-Korea går videre med å utvikle prosjekter innen romfart, for å forvandle landet til en romfartsnasjon, lyder en nyhetsmelding på det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere