Gå til sidens hovedinnhold

Mistenker drap på kvinne (87)

Sønnen fant moren død da han skulle inn og lage kaffe til henne.

En 87 år gammel kvinne ble fredag morgen funnet død i sin leilighet i Horten sentrum.

- Vi etterforsker dette som et mulig drap, sier politiadvokat Eskil Bredesen ved Vestfold politidistrikt til Nettavisen.

Har du et tips om saken? kontakt oss på vaktsjef@nettavisen.no, eller ring 2100 6010.

- Omstendighetene rundt dødsfallet gjør at Vestfold politidistrikt anser kvinnens død som mistenkelig, og har startet en bred etterforskning, opplyser politiet i en pressemelding.

Kvinnen kommer fra Bosnia-Hercegovina, og kom til Norge tidlig på 90-tallet. Hun er enke og har familie både i Norge og Bosnia. I 1998 fikk hun permanent oppholdstillatelse i Norge.

Ved hjelp av Utenriksdepartementet arbeider man nå med å varsle pårørende.

Funnet av sønnen
Det var kvinnens sønn som fant den eldre kvinnen død.

- Vi ble varslet fredag morgen, men jeg ønsker ikke å gå ut med noe tidspunkt, sier Bredesen.

- Kan du si hvorfor dere etterforsker dette som et mulig drap?

- Nei, det kan jeg dessverre ikke gjøre nå. Vi må samle opplysninger og gjøre det vi skal i en bred anlagt etterforskning før vi kan gå ut med opplysninger om noe som er detaljer i en etterforskning, sier Bredesen.

Politiet gjennomfører nå, med bistand fra Kripos, tekniske undersøkelser på stedet - og taktisk etterforskning.

- Har ingen mistenkte
På en pressekonferanse i Horten fredag ettermiddag, opplyste politiadvokat Thomas Kragelund at politiet fikk melding om dødsfallet tidlig fredag morgen.

- Politiet mottok i dag tidlig, litt før klokken 07, melding om at en kvinne var funnet død i en leilighet i Horten sentrum. Politiet var kort tid etterpå på åstedet, og det var forhold på åstedet om ga indikasjon om at kvinnen var drept, sa Kragelund.

Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å kommentere åstedet eller hvilke funn som politiet har gjort.

- Politiet har foreløpig ingen mistenkte, og har en bred tilnærming i sitt videre etterforskningsarbeid, sa politiadvokaten.

- Døra var brutt opp
Ifølge VG Nett var døren inn til 87-åringens leilighet brutt opp da sønnen skulle inn til henne og lage kaffe ved 08-tiden fredag morgen. Sønnen bor i etasjen over moren.

Også i september i fjor skal den eldre kvinnen ha blitt angrepet og utsatt for et grovt ran. To menn skal ifølge avisen ha tatt seg inn i leiligheten hennes, men de rømte fra stedet da sønnen kom løpende ned. Ingen er pågrepet for ranet.

Sønnen skal også tidligere ha blitt utsatt for innbrudd.

- Politiet kan bekrefte at kvinnen var utsatt for et overfall i 2009. Denne saken er etterforsket uten at politiet har funnet gjerningspersoner, sa politiet på fredagens pressekonferanse.

De ønsket ikke å bekrefte opplysningene om at det nå skal ha vært innbrudd i kvinnens leilighet.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året