RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat (Finnmark Dagblad)

Mistenker tre havørndrap

Sist oppdatert:
Reinpolitiet etterforsker drap på totalfredet havørn.

Reinpolitiet og Statens naturoppsyn starter tirsdag etterforskningen av tre mulige ørnedrap i Seiland nasjonalpark. Politiet fikk mandag melding om at tre havørner kan være skutt, skriver Finnmark Dagblad.

– Det er to-tre døde ørner på Altasiden av Seiland som vi vil sjekke ut om har blitt skutt, sier leder Inger Anita Øvergård i reinpolitiet til avisen.

To skutt
Politiet har tidligere ved hjelp av obduksjon brakt på det rene at to havørner er blitt skutt, en i Måsøy i juni i år og en i Langfjorden i fjor.

Nå er to døde havørner funnet i Bårfjord og ved Hompavika. Eli Annie Lorås har sett disse fuglene med egne øyne.

– Jeg tok bilde av den ene ørnen de hadde funnet. Den var så inntørket at jeg ikke greide å se om den var skutt, men de påstår at den er det, sier Lorås til Finnmark Dagblad.

I tillegg fant Lorås et havørnhode da hun gikk tur i fjæra i nærheten av Altneset i slutten av juli. Hun opplyser at det observert båt ute på sjøen med folk som skyter.

– Forferdelig trist
Ifølge Norsk Ornitologisk Forening (NOF) er det svært sjelden det kommer meldinger om skutt havørn i Norge.

– Det er forferdelig trist og det bryter så radikalt med det som er holdningen i dag, sier NOF-leder Alv Ottar Folkestad til Finnmark Dagblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere