*Nettavisen* Nyheter.

Mistenkt fortsatt på frifot etter våpendrama

Politiet leter etter mistenkt i Oslo sentrum. Foto: Ingvild Silseth

Politiet har trappet ned det aktive søket, men leter fremdeles etter mistenkte.

05.07.15 23:53

Det var i 15-tiden søndag at politiet fikk en melding om en person observert med et våpen ved Storgata 33. Mannen skal ha siktet på en person med det som lignet et maskingevær, og politiet satt ut alt av tilgjengelige styrker.

Like før klokken 16.30 skrev politiet på Twitter at de hadde funnet et våpen inne på Starbucks i Torggata. Det er fremdeles ikke klart om dette er ekte eller ikke.

Halvannen time etterpå trappet politiet ned det aktive søket.

- Det er fortsatt ingen som er pågrepet, og vi er nå over i en etterforskningsfase, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i Oslo politidistrikt til Nettavisen søndag kveld. De ønsker fremdeles tips i saken, og observasjoner kan ringes inn på 112.

Mannen politiet leter etter skal være i 60-årene, samt skallet på toppen av hodet og hvit i huden. Han skal være iført en sort jakke til livet, mørk bukse og mørke sko. Han ble sist sett gående i retning mot Bernt Ankers gate.

Like over klokken 17.00 la politiet ut overvåkningsbildet som de tror viser den mistenkte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Politiet


– Det vitner har sagt er at de ble observante på en eldre herremann med europeisk utseende som kom gående i Storgata og bar på en gitarkasse. På et tidspunkt åpner han kassen og tar opp noe som kan ligne på et maskingevær, sier operasjonsleder Andre Kråkenes til VG.

Mannen skal ha pekt på en person og tatt et avtrekk.

- Det sa klikk, men ikke noe skudd ble avfyrt. Deretter skal han ha løpt videre i retning mot sentrum politistasjon. Etter det er det ikke gjort noen observasjoner på ham, sier Kråkenes til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag