RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistenkt norsk terrorist frikjent for drap i Somalia

Oslo (NTB): Den 23 år gamle nordmannen som kenyansk politi mener deltok i terrorangrepet i et kjøpesenter i Nairobi i september, ble i fjor frikjent for et brutalt drap i Somalia.

Nordmannen som i mange år var bosatt i Larvik før han reiste tilbake til Mogadishu, ble sammen med et medlem av terrorgruppa al-Shabaab arrestert i Somalias hovedstad i fjor, tiltalt for et brutalt drap, skriver Dagbladet.

Al-Shabaab-medlemmet ble dømt til døden mens nordmannen ble frikjent. 23-åringen nektet ethvert kjennskap til drapet, skriver avisen.

Både kenyansk og norsk politi er sikre på at 23-åringen hadde en aktiv rolle da terrorister angrep kjøpesenteret Westgate i Nairobi 21. september. 67 uskyldige mennesker ble drept og nettopp al-Shabaab tok på seg ansvaret for terroraksjonen.

Politiets sikkerhetstjeneste bekreftet i helgen at en navngitt norsk statsborger med somalisk bakgrunn kan ha vært involvert i terroraksjonen. PST-etterforskere er nå i Kenya for å bistå i etterforskningen.

Norsk politi har ifølge Dagbladet hatt god kjennskap til 23-åringens aktiviteter i Norge. Han har blant annet operert med flere forskjellige identiteter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere