Mistenkt norsksomalier knyttes til i Nairobi-bilder

Oslo (NTB): Den 23 år gamle nordmannen med somalisk opprinnelse som norsk og kenyansk politi tror deltok i terroraksjonen i Nairobi i september, navngis av BBC og knyttes til overvåkingsbilder fra aksjonen.

I BBC-programmet Newsnight torsdag kveld forteller kanalen om 23-åringen som mistenkes for å ha hjulpet til med å planlegge og gjennomføre terroraksjonen mot kjøpesenteret Westgate 21. september. 67 personer ble drept og mange såret.

Det er uklart hvor mange personer som deltok i terroraksjonen, men tidlige anslag dreide seg om mellom 10 og 15. Senere har overvåkingsbilder som har blitt offentliggjort, bare vist fire menn.

En av disse er ifølge kilder BBC har snakket med både i Kenya og Norge, den 23 år gamle nordmannen med somalisk bakgrunn.

En slektning av 23-åringen forteller at 23-åringen reiste fra Norge til Somalia i 2009. Slektningen forteller at 23-åringen ringte hjem med ujevne mellomrom. Den siste telefonsamtalen var i sommer da 23-åringen fortalte at han var i trøbbel, og ønsket å reise hjem.

- Jeg vet ikke hva jeg føler eller tenker. Hvis dette er han, så må han ha blitt hjernevasket, sier slektningen til den britiske kanalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.