*Nettavisen* Nyheter.

Mistenkt sverdangriper ennå ikke avhørt i Finland - ofrene i alderen 15 til 48 år

 

En person ble drept og flere skadd i en voldshendelse i Kuopio i Finland tirsdag. Foto: Hannu Rainamo / Lehtikuva/ NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Mannen som er mistenkt for å ha stukket ned og drept en kvinne og skadet ni personer på en yrkesskole i Finland, er ennå ikke avhørt. Ofrene er i alderen fra 15 til 48 år.

02.10.19 08:51

OSLO (Nettavisen): Mannen, som selv er elev på skolen, ble selv skadd da politiet aksjonerte. Han behandles på intensivavdeling, melder den finske statskanalen YLE.

Finsk politi gikk onsdag ut og bekreftet navnet på den mistenkte, Joel Otto Aukusti Marin. Han er født i 1994, er finsk statsborger og student ved Savo Vocational College, melder den finske statlige kringkasteren Yle.

Gjerningsmannen som var bevæpnet med skytevåpen og noe som lignet et sverd, gikk til angrep på personer på skolen ved 12.30-tiden tirsdag. Politiet løsnet skudd da de rykket ut for å gripe inn.

Sju av ofrene er kvinner og to er menn. De er i alderen 15 til 48 år, skriver Helsingin Sanomat.

- Politiet fortsetter å etterforske voldshendelsen i Kuopio og kommer til å patruljere synlig i byen. Vi takker alle instanser for samarbeidet samt alle myndighetspersoner og medborgere som hjalp ofrene på stedet, skriver finsk politi på Twitter.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Finsk politi sier de fortsetter å etterforske voldshendelsen i Kuopio og kommer til å patruljere synlig i byen. Bilde fra pressekonferanse tirsdag. Foto: Hannu Rainamo (AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag